Politsei tabas Silmetist metalli varastanud kuritegeliku ühenduse

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sillamäe haruldaste muldmetallide tehas Molycorp Silmet.
Sillamäe haruldaste muldmetallide tehas Molycorp Silmet. Foto: Mati Hiis/Õhtuleht

Eelmisel nädalal pidasid Ida prefektuuri kriminaalpolitseinikud kinni viis meest, keda on alust kahtlustada kuulumises kuritegelikku ühendusse. Prokuratuuri taotlusel ja Viru maakohtu loal võeti mehed vahi alla.

Kriminaalpolitseinikud pidasid eelmise nädala alguses kinni viis meest, keda on alust kahtlustada kuulumises kuritegelikku gruppi, mis pani süstemaatiliselt toime metalli ja toorainete vargusi AS-le Molycorp Silmet kuuluvalt territooriumilt Sillamäel. Esialgne tekitatud kahju on hinnatud umbes 150 000 eurole.

«Eesti metallurgiaettevõtte AS Molycorp Silmeti juhtkond teatas politseile eelmisel aastal, et on alust arvata, et nende territooriumil varastatakse suurel hulgal toorainet ja valmistoodangut. Kriminaalpolitseinike jälitustöö ja infokogumise raames sai see kinnitust ja eelmisel nädalal toimusid läbiotsimised ning erinevad menetlustoiminguid,» sõnas Ida prefektuuri kriminaalbüroo juht Tarvo Kruup.

Kruup lisas, et tegemist on väga põhjalikult organiseeritud tegevusega, kus kõikidel grupi liikmetel olid omad rollid. «Kuritegelikku gruppi kuulusid nii kohalikud kui ka Tallinna elanikud, seega oli tegevuste mastaap väga suur.»

Läbiotsimise käigus leiti kahtlustatavate juurest erinevas valuutas sularaha umbes 46 000 euro väärtuses. Samuti leidsid politseinikud umbes 460 kilogrammi erinevate raskemetallide tooraineid ja 30 kilogrammi raskemetalli.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viib läbi Ida prefektuur ning menetlust juhib Viru ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles