Nestor: Toobal oleks võinud selle avalduse juba varem esitada

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiki Nestor.
Eiki Nestor. Foto: Jaanus Lensment

Riigikogu esimees Eiki Nestor leidis, et endine Keskerakonna fraktsiooni liige Priit Toobal oleks võinud oma tagasiastumisavalduse esitada juba varem, sest see oleks parem olnud nii riigikogu mainele kui ka talle endale.

«Kas mina pean kommenteerima riigikogulase käitumist?» küsis Nestor, kes ütles Postimehele, et ta ei oska Toobali skandaali alaealistele koolipoistele ligitikkumise pärast kuidagi kommenteerida.

Priit Toobal kirjutas eile riigikogu juhatusele avalduse, kus ta avaldas soovi lahkuda riigikogu liikme kohalt. «Ta põhjendas seda sellega, et ta ei soovi kahjustada riigikogu mainet. Ma ütlesin juba kuskil aasta-poolteist tagasi, et ta oleks võinud selle avalduse kirjutada juba varem, oleks parem olnud nii riigikogu mainele kui talle endale,» leidis parlamendi spiiker.

Nestor lükkas ümber väited, justkui saaks Toobal pärast riigikogust tagasiastumist kolme kuu ulatuses hüvitist. «Tal puudub selleks igasugune õigus, ta ei saa seda kohe päris kindlasti,» lausus esimees.

«Kui see jutt eile tuli, siis kõik ka mõtlesid siin, et lisaks tankimistele tuleb veel midagi sellist jubedat, aga kuna see on päris selge, et riigikogu liikme staatuse seadus ei võimalda talle maksta mingisuguseid hüvitisi, pole tal ka õigust neid küsida,» kinnitas Nestor.

Riigikogu kiitis eile Toobali tagasiastumisavalduse heaks ja nimetas uueks rahvasaadikuks Anneli Oti, kes andis täna ametivande. Kagu-Eestist parlamenti valitud Anneli Ott hakkab riigikogus tegelema ennekõike õigus- ning riigireformi küsimustega ning liitub põhiseaduskomisjoniga. Ott on endine Võru linnapea ning praegune Keskerakonna piirkonnajuht. Keskerakonda kuulub ta alates 2011. aastast ning viimastel riigikogu valimistel kogus 1119 häält.

Anneli Ott. Foto: Riigikogu.
Anneli Ott. Foto: Riigikogu. Foto: Riigikogu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles