Kriminaalkaristuse saanud Tuiksoo esindab Keskerakonda ALDE kongressil

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ester Tuiksoo
Ester Tuiksoo Foto: Peeter Langovits

Keskerakonda esindab Budapestis peetaval Euroopa liberaaldemokraatlike erakondade alliansi (ALDE) kongressil teiste hulgas kriminaalkorras süüdi mõistetud Ester Tuiksoo, kes juhib jätkuvalt erakonna naiskogu KENA.

Kuigi Keskerakond arvas Tuiksoo 2014. aasta suvel pärast süüdimõistmist parteist välja, võimaldab partei põhikiri Tuiksoo sõnul süüdi mõistetud ja erakonnast välja arvatud isikul siiski erakonna naiskogu juhtida. «Erakonna põhikiri ei nõua, et KENA juht peab olema erakonna liige,» kinnitas ta reedel BNSile.

Keskerakonna poolt osalevad kongressil Tuiksoo, riigikogust lahkunud ja riigikohtu otsust ootav ning meedia teatel alaealisi jooma ning sauna kutsunud erakonna peasekretär Priit Toobal, Tallinna linnavolikogu liige ja erakonna välissekretär Daisy Järva, ALDE fraktsiooni nõunik Euroopa Parlamendis Kätlin Joala ja Ronald Ross.

Keskerakond valmistab ette põhikirja muutmist, mille toel saaksid kriminaalkorras karistatud ja seetõttu erakonnast välja arvatud isikud taas parteiga ühineda.

Tuiksoo ei öelnud BNS-ile, kas ta kavatseb seda teha, kui novembri lõpus peetav Keskerakonna kongress sellekohase põhikirjamuudatuse heaks kiidab. «No see on nii teine teema, ma praegu ei pea vajalikuks seda kommenteerida. Ärge küsige rohkem minu käest seda, ma ei vasta sellele niikuinii,» lausus Tuiksoo.

ALDE liikmed peavad Budapestis kongressi, mille lõpuks peab selguma, kas Siim Kallasest saab Euroopa liberaalide uus liider.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles