PPA on suurendanud pistelisi kontrolle sadamas ja lennujaamas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirivalve.
Piirivalve. Foto: Laura Oks

Politsei- ja Piirivalveamet (PPA) on hakanud tavapäraste tegevuste kõrval Tallinna sadamas ja lennujaamas rohkem suurte jõududega pistelisi kontrolle tegema.

«Oleme oma tegevusi suurendanud ja teinud pistelisi kontrolle sadamas ja lennujaamas märksa suuremate jõududega,» rääkis PPA Põhja prefektuuri pressiesindaja Helen Uldrich reedel BNS-ile.

Uldrich viitas kontrollide tihendamise põhjusena Euroopas sagenenud terrorirünnakutele ja ohutaseme tõstmisele mitmes riigis.

Tema sõnul jätkuvad kontrollid siiski üldiselt tavapärases mahus ja regulaarsusega. Küll aga võidakse reageerida suuremate jõududega siis, kui saadakse infovahetuse raames teavet kahtlastest juhtumitest.

Rootsi kaitsepolitsei Säpo tõstis neljapäeva õhtul terroriohu taseme neljandale astmele viiest, mis tähendab seda, et potentsiaalsetele ründajatel on võimalikuks terroriaktiks nii soov kui võimekus.

Ohutase ei ole Rootsis kunagi varem neljandal tasemel olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles