Jeemenis rünnati USA saatkonda

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jeemeni pealinnas Sanaas asuva USA saatkonna juures plahvatas autopomm ja kõlasid automaadivalangud. Hukkunud on vähemalt 16 inimest.


USA esindaja Jeemenis kinnitas AP-le, et intsidendi tagajärjel on hukkunud mitmeid inimesi, kuid ta ei osanud hukkunute arvu täpsustada, vahedas CNN News.

Reutersi andmetel on hukkunuid vähemalt 16, kellest üks on ka rünnaku korraldamises osalenud isik. Ükski saatkonna töötaja rünnakus vigastada ei saanud.

Pealtnägijate kinnitusel toimus saatkonna vahetus läheduse kaks võimsat pommiplahvatust, millele järgnes umbes 15 minutit kestnud tulevahetust.

Jeemenis on ka varem USA saatkonda rünnatud, mistõttu riik andis aprillis paljudele diplomaatidele käsu riigist lahkuda.

Vaatamata sellele, et Jeemen on USA liitlane võitluses terrorismi vastu, on viimastel aastatel äärmuslaste rünnakud turistidele ja välisesindustele riigis sagenenud.

Jeemenist on pärit ka esiterroristiks kutsutud al-Qaeda juhi Osama bin Ladeni esivanemad. Mitme varem toimunud rünnaku eest on võtnud vastutuse grupeeringud, millel on terroriorganisatsiooniga lähedased kontaktid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles