Riigikohus rahuldas Edgar Savisaare hagist loobumise avalduse

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar
Edgar Savisaar Foto: Sander Ilvest

Riigikohus rahuldas Edgar Savisaare mõjuagendi vaidluses hagist loobumise avalduse ja lõpetas kohtuasja menetluse.

Tsiviilkohtumenetluse seadustiku kohaselt tühistab kõrgema astme kohus, mis menetluse lõpetab, ühtlasi alama astme kohtu lahendi või lahendid. Eeltoodust juhindudes tühistas kolleegium Harju maakohtu 2014. aasta 16. mai otsuse ja Tallinna ringkonnakohtu 2014. aasta 30. oktoobri otsuse.

Hagist loobumise korral kannab hageja kostja menetluskulud. Seega jäävad Tuuli Kochi ja AS-i Postimees menetluskulud kõigis kohtuastmetes Edgar Savisaare kanda ja Savisaare menetluskulud tema enda kanda. 

Vastavalt tsiviilkohtumenetluse seadustikule ei saa menetluse lõpetades Savisaar tulevikus sama nõudega enam uuesti kohtusse pöörduda.

Keskerakond teatas kolmapäeval, et Savisaar loobub hagist Postimehe vastu, mis tõi 2010. aasta lõpus avalikkuse ette kaitsepolitsei hinnangu, milles kirjeldati Savisaart Venemaa mõjuagendina ja nimetati teda ohuks riigi julgeolekule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles