Lavrov loodab USA senise kursi jätkumist

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA välisminister Hillary Clinton ja tema Vene kolleeg Sergei Lavrov vajutamis nn taaskäivitusnunppu kahe riigi vahelistes suhetes.
USA välisminister Hillary Clinton ja tema Vene kolleeg Sergei Lavrov vajutamis nn taaskäivitusnunppu kahe riigi vahelistes suhetes. Foto: SCANPIX

Venemaa Föderatsiooni välisminister Sergei Lavrov avaldas lootust, et Ühendriikide hiljutised vahevalimised kahe suurriigi vahelisi suhteid ei mõjuta.

Kuigi USA vahevalimistel esindajatekoja võimsalt oma kontrolli alla haaranud ning senatis oluliselt oma esindatust suurendanud vabariiklased on lubanud suunamuutust Ühendriikide poliitikas, leidis Lavrov, et USA põhimõttelised riiklikud huvid kaaluvad üles igasugused rutakad katsed suunda muuta, vahendas uudisteagentuur AFP.

Välisministri sõnul on Ühendriikidele kasulik ainult võrdne koostöö Venemaaga, kuid samas möönis Lavrov, et siseriiklikel probleemidel on USA kontekstis väga oluline mõju sellele, kuidas Washington käitub rahvusvahelisel areenil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles