Belgia peaminister: ohutaseme tõstmine on seotud otsese rünnakuohuga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Belgia peaminister Charles Michel.
Belgia peaminister Charles Michel. Foto: SCANPIX

Belgia peaminister Charles Michel ütles täna, et otsus tõsta ohutase pealinnas Brüsselis kõrgeimale tasemele on seotud otsese ja vahetu rünnakuohuga.

«Ohutaset tõsteti seoses ohuga, et lõhkeaine ja relvadega isikud võivad korraldada mitmes pealinna piirkonnas rünnakuid,» ütles Michel ajakirjanikele. «Ohutaset tõsteti üsna täpse info põhjal Pariisi terroriaktidega sarnaste rünnakute plaanimise kohta.»

«Kutsume avalikkust mitte andma järele paanikale ja jääma rahulikuks. Kõik vajalikud meetmed on tarvitusele võetud,» ütles peaminister pressikonverentsil.

Belgia valitsuse kriisikeskus tõstis ohutaseme pealinnas kõrgeimale tasemele, kardetakse, et vähemalt üks Pariisi rünnakute kahtlusalune võib viibida Belgias. Kriisikeskus soovitas Brüsseli piirkonna elanikel vältida rahvakogunemisi, kontserte, raudteejaamu, lennuvälju ja teisi transpordisõlmi. Valitsus soovitas ära jätta nädalavahetusele plaanitud jalgpallimatšid ja teised suuremad sündmused.

Brüsseli metroo on täna suletud, tänavatel patrullivad sõdurid.

The Independent vahendab Belgia meediat, et eriüksuslased pidasid täna Eesti aja järgi kella 16 ajal Place du Grand Sabloni tänaval kinni sõiduauto, milles oli neli inimest, kes vahistati. Politsei ega võimud pole seda kommenteerinud. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles