Sidrunikana mesise Hiina kapsaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sidrunikana mesise Hiina kapsaga
Sidrunikana mesise Hiina kapsaga Foto: Jaan Heinmaa

4 portsu

25 minutit
650 g kanafileeribasid
2 sl maapähkliõli
Kaste
2 sl maisitärklist
1 dl külma vett
1 dl sidrunimahla
6 sl magusat šerrit (sobib ka Massandra brändi all müüdav hele ja magus naps)
1 sl suhkrut
serveerimiseks peotäis hakitud rohelist sibulat ja sidrunisektoreid ning soovi korral röstitud India pähkleid
 

Kuumuta õli pannil tulikuumaks ja prae kanapalu portsukaupa 4–5 minutit, kuni need on küpsed. Hoia liha fooliumi all soojas. Vala õli pannilt. Sega maisitärklis ja 4 sl vett ühtlaseks pastaks. Kalla pannile sidrunimahl ja ülejäänud vesi. Lisa šerri ja suhkur ning kuumuta kaste keema. Kui suhkur on lahustunud, pane juurde maisitärklisepasta. Keeda (ise pannitäit segades) umbes 3 minutit, kuni saad selge paksema kastme. Tõsta kanapalad serveerimisalusele ja vala kastmega üle. Puista peale rohelist sibulat ja soovi korral India pähkleid. Juurde maitseb riis.

Mesine ja vokitud Hiina kapsas
u 450 g pea õhukeselt viilutatud Hiina kapsast
1 sl maapähkliõli
3 sentimeetrine jupp värsket ingverit riivituna
2 purustatud rammusat küüslauguküünt
1 punane tšillikaun (seemned eemaldatud, õhukeselt viilutatud)
1 sl (kuiva) šerrit
5 sl heledat sojakastet
1 sl vedelat mett
1,5 dl apelsinimahla
1 sl seesamiseemneõli
2 sl röstitud seesamiseemneid
Prae (vokk)pannil kuumas õlis küüslauku, ingverit ja tšillit 30 sekundit. Lisa kapsas, šerri, soja, mesi ning mahl. Madalda kuumust ja hoia 5 minutit tulel. Nirista lisaks seesamiseemneõli ja puista peale seemned. Serveeri kanaga.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles