Karamellkattega juustukook

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karamellkattega juustukook
Karamellkattega juustukook Foto: Jaan Heinmaa

150 g purustatud meelepäraseid küpsiseid (sobivad ka tavalised täisterakreekerid)
100 g sulatatud võid
200 g lahjat toorjuustu
½ dl suhkrut
1 tl riivitud apelsinikoort
½ tl vanillsuhkrut
2 muna
1¼ dl suhkruga kondenspiima
Peale:
1,5 dl hapukoort, 100 g toorjuustu, ½ sl tuhksuhkrut (kuid võid koogi teha ka ilma hapukoorekatteta)
 

Karamellkatteks:
2–3 sl demerara suhkrut
Eelkuumuta ahi 170 kraadini. Määri 22 cm diameetriga lahtikäiv koogivorm võiga. Sega purustatud küpsised sulavõiga niiskeks massiks. Suru see vormi põhjale ja u 3 cm külgedele. Tõsta 20 minutiks külmikusse tahenema. Kata puru küpsetuspaberi lehega ja vala sellele korvitäis kuivi herneid, ube või tangu. Küpseta põhja ahjus 10–15 minutit, ära lase tumepruuniks minna. Eemalda oad koos paberiga. Jahuta küpsisepõhi vormis.
Klopi toorjuust, suhkur, apelsinikoor, vanillsuhkur, kondenspiim ja munad ühtlaseks massiks ja vala põhjale. Küpseta kooki 20 minutit, võta ahjust ja jahuta vormis. Määri soovi korral peale ühtlaseks mikserdatud katteained. Lase vähemalt 3 tundi külmikus taheneda. Puista koogile (ka ilma hapukoorekatteta) suhkur ning aseta minutiks tulikuuma grilli alla. Võid suhkru karamellistada ka koduse “leegiheitja” ehk gaasipõletiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles