Suusamaskides ja automaatidega mehed külvasid Tallinna kesklinnas hirmu

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinik.
Politseinik. Foto: Toomas Huik

Tallinna Kaubamaja juures märgati täna pärastlõunal suusamaskides ja relvadega mehi, politsei reageeris väljakutsele suurte jõududega, kuid hiljem selgus, et tegu oli kooskõlastamata filmivõtetega.

«Tallinna Kaubamaja juures on automaatidega politseiametnikud,» sai Postimees täna pärastlõunal kella poole kahe paiku vihje. Teine lugeja ütles, et relvadega mehed meenutasid pigem pangaröövleid kui politseiametnikke. Tema sõnul hoidsid nad tõenäoliselt käes Kalašnikovi makette ja tormasid välja Kaubamaja vastas asuvast LHV pangast.

Politsei sai väljakutse, milles teatati pangaröövist. Tegelikult oli tegu eelnevalt kooskõlastamata filmivõtetega, kus vaid mängiti pangaröövi, kasutades seejuures relvamakette. «Inimesed ilmselgelt ei saanud aru, kas seal on filmivõtted või mis, aga see oli valeväljakutse,» ütles Põhja prefektuuri pressiesindaja Helen Uldrich. «Mängiti pangaröövi, kuid mul ei ole infot, et keegi oleks olnud politseirõivastuses,» lisas ta.

Politseile on teada, et pangaröövi mängis LHV pank. «Korraldaja tunnistas, et ta ei tulnud ise selle peale, et võtted võivad paanikat külvata ja tal on halb tunne, et see niimoodi välja kukkus. Pealtnägijatele tundus kõik nii ehtne,» kommenteeris Uldrich.

«Nõme olukord igatahes, sest politsei reageeris suurte jõududega,» lisas ta. Väljakutsele reageeris vähemalt kuus politseipatrulli. «Välja saadeti kogu Tallinna jõud,» ütles Uldrich.

Võtted on nüüdseks lõppenud. Politsei loodab, et edaspidi antakse sellistest asjadest politseile enne teada ning tuletab meelde, et avalikes kohtades oleks mõistlik inimesi eelnevalt hoiatada, et arusaamatusi vältida.

LHV kommentaar:

LHV kommunikatsioonispetsialist Priit Rum kinnitas Postimehele, et tegemist oli videovõtetega, mis toimusid LHV kontoris ja panga ukse ees ning avaldas kahetsust, et politsei reageerima pidi. «Väga kahetsusväärne, et süütud filmivõtted tekitasid sellise arusaamatuse,» ütles Rum.

Ta rääkis, et LHV panga ruumides korraldatakse üsna sageli igasuguste seriaalide, filmide ja videote võtteid ja nii ka täna. «Sel korral olid kasutuses ka relvamaketid ning meeskonnal oli jäänud võtete toimumisest korrakaitsjatele teada andmata,» tõdes Rum.

«Meil on väga kahju, et selline asi juhtus ja politsei pidi reageerima, aga samas on hea meel, et jagub valvsaid kodanikke,» ütles Rum. Ta lisas, et kahtlastest asjadest peabki politseile teada andma ja ütles, et politsei reageeris väga kiiresti.

Rumi sõnul osales võtetel kümmekond inimest ja valmiv video on mõeldud LHV-siseseks kasutamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles