Pereliikmeid korduvalt peksnud mees tahab õigeksmõistmist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pereliikmeid korduvalt peksnud mees tahab õigeksmõistmist.
Pereliikmeid korduvalt peksnud mees tahab õigeksmõistmist. Foto: Elmo Riig

Harju maakohtu otsusel oma pere kallal vägivallatsemises süüdi jäänud mees taotles lõppeval nädalal Tallinna ringkonnakohtus enda õigeksmõistmist.

1979. aastal sündinud Kristjani kaitsja leidis apellatsioonkaebuses, et maakohtu süüdimõistev lahend tuleb tühistada ja tema kaitsealune tuleb kõigis süüepisoodides õigeks mõista. Ringkonnakohus kuulutab lahendi järgmise nädala esmaspäeval.

Süüdistuse järgi said 1979. aastal sündinud Kristjani kuritööd alguse 2012. aasta 4. septembril, kui ta läks Harjumaal asuvas eramajas kallale oma toona alla kaheaastasele pojale. Mees tõukas väikest last jõuliselt vastu ülakeha, mille tagajärjel laps kukkus esmalt peaga vastu seina ja siis põrandale, tundes füüsilist valu.

Sama aasta 7. oktoobri hilisõhtul jõudis kord Kristjani elukaaslase kätte, kellele mees lõi neli-viis korda rusikaga näkku, seejärel lükkas selja tagant käega vastu kukalt ja surus ta pikali näoga vastu parkettpõrandat, hoides naist sellises asendis ligi pool minutit. Kui naisel õnnestus lõpuks lahti rabeleda ja õue joosta, järgnes Kristjan talle ja paiskas kiviterassile näoli pikali.

2013. aasta 16. novembril ründas Kristjan taas oma naist. Seekord ähvardas ta laste juuresolekul naise aknast alla visata, seejärel lõi aga naist jalaga vastu selga ning kuus-seitse korda rusikaga vastu parema jala säärt. Ühtlasi viskas ta naisele näkku kruusitäie õlut.

Sama aasta jõulupühade ajal lõi mees abikaasale rusikaga kõhtu, kusjuures mees ründas naist siis, kui viimane voodis magas.

Mullu 3. märtsil ründas Kristjan oma naist taas. Ta peksis naist esmalt rusikaga vastu jalga, tiris käest ja seejärel viskas teda keraamilise õllekruusiga vastu paremat labajalga sellise jõuga, et kruus vastu naise jalga purunes. Edasi haaras Kristjan kannatanu juustest kinni ja lohistas teda mööda põrandat. Kui kannatanu sai püsti tõusta, tõukas teda vastu selga ning haaras kahe käega kannatanul kõrist kinni ja kägistas. Samal ajal sülitas mees naisele näkku ja ütles, et ta võiks ära surra. Lõpuks käskis Kristjan läbipekstud naisel katkine õllekruus ja mahaläinud õlu ära koristada.

Mullu 1. juulil üritas Kristjan taas oma naist rünnata, kui haaras kannatanut riietest ja õlavarrest. Seekord õnnestus naisel siiski mehe haardest lahti rabeleda ning autosse peitu joosta.

Mullu augustis sai Kristjani hoolimatust tunda ka tema kaheksa-aastane kaukaasia lambakoer, kelle mees jättis vähemalt viieks päevaks söögita ja joogiveeta. Nii põhjustas ta koerale füüsilisi ja vaimseid kannatusi.

Oktoobri keskel mõistis Harju maakohus Kristjani süüdi looma julmas kohtlemises, kehalises väärkohtlemises ja piinamises ning karistas teda ühe aasta ja viie kuu pikkuse tingimisi vangistusega poolteise aasta pikkuse katseajaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles