Riik toetab arstide ajakirja väljaandmist 20 000 euroga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meditsiiniõde. Pilt on illustratiivne.
Meditsiiniõde. Pilt on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Riik toetab ka järgmisel aastal ajakirja Eesti Arst väljaandmist 20 000 euroga ja soovib omalt poolt ajakirjas hakata avaldama ülevaateid tervishoiukorralduse aktuaalsetest teemadest.

Eesti Arstide Liit taotles sotsiaalministeeriumilt seoses reklaamitulude vähenemisega järgmise aasta ajakirja väljaandmise toetamist 40 000 euroga, kuid riigieelarve vahendite piiratuse tõttu jääb toetus endisele tasemele.

Lisaks tegi sotsiaalministeerium arstide liidule ettepaneku, et väljaandja võiks ajakirjas intervjuudena ministeeriumi poolelt avaldada kuus artiklit aastas tervishoiukorralduse aktuaalsetest teemadest.

Samuti tunneb sotsiaalministeerium huvi, kas arstide liidul on võimalik teha ministeeriumi töötajatele lühike koolitus, kuidas kirjutada arstide ajakirja hea kvaliteediga ülevaateartikleid.

Ajakirja Eesti arst iga-aastane väljaandmiskulu on 140 000 eurot ning seda rahastatakse tellimus- ja reklaamituludest ning erinevatest toetustest.

«Seoses ravimipoliitika ja ravimituru suundumustega on järjest vähenenud reklaamist saadav tulu, mistõttu peame otsima uusi rahastamismudeleid,» kirjutas arstide liidu president Lembi Aug sotsiaalministeeriumile saadetud rahastamistaotluses.

Sotsiaalministeerium on iga-aastaselt toetanud ajakirja 20 000 euroga, mis katab 14,2 protsenti väljaandmisega seotud kuludest. Omanikuna on ajakirja oma võimaluste piires rahastanud Eesti Arstide Liit - viimastel aastatel 20 000-25 000 euroga.

Arstide liit on seisukohal, et praegu ei ole meditsiiniväljaanded rahastatud võrdsetel alustel kultuuriministeeriumi haldusalasse kuuluvate kultuuriväljaannetega. 2014. aastal toetas kultuuriministeerium SA Kultuurilehte 1 931 556 euroga ning riiklik toetus ühe kultuuriväljaande kohta oli 175 596 eurot aastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles