Piirivalve ei jõudnud Pihkva järvel kalastanud kaitseatašeed piiriületusest hoiatada inimliku vea tõttu

Dagne Mihkels
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värske räim
Värske räim Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Kui Eesti kaitseatašee Moskvas, kolonelleitnant Andres Kütt ja temaga kaasas olnud mees Pihkva järvel kalastades piiri rikkusid, reageeris kõigepealt Eesti piirivalve, kuid nad ei jõudnud mehi enne piiri tabada. Seejärel anti piiririkkumisest teada Vene piirivalvele ning kalastajad peeti sealpool piiri kinni. 

Eesti piirivalve püüdis küll Kütile helistada, kuid inimliku eksituse tõttu helistati mehe nimekaimule, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

18. novembril läks Andres Kütt koos sõbraga Võrumaal Lobotka külast paadi peale, et minna Pihkva järvele kalale. Kui mehed hakkasid piirile liiga lähedale jõudma, sõitis Eesti piirivalve välja Värska kordonist, kuid mehi nad enne piiri tabada ei jõudnud. Kalastajad, kes peeti kinni 600 meetrit üle piiri Venemaa poolel, vabastati kaks päeva hiljem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles