SDE arvates nõuab Partsi Euroopasse lähetamine laiapõhjalist arutelu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Parts
Juhan Parts Foto: Peeter Langovits/Postimees

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) hinnangul pole Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) kandidaat Juhan Parts parim kandidaat Eesti esindajaks Euroopa Kontrollikojas, juhatus leidis esmaspäeval, et kandidaadi teema vajab täiendavat arutelu nii erakonnas kui ka avalikkuses, kuid eelkõige valitsuses.

«Partsi kandidatuuri kasuks räägib fakt, et Reformierakond ja IRL toetavad teda veendunult, kuid lõpuks peab valitsus tegema konsensusliku otsuse ja meie soov on, et kokkuleppele jõutakse lähinädalate jooksul,» ütles SDE erakonna aseesimees Kajar Lember  pärast juhatuse koosolekut.

Lemberi sõnul vajavad mitmed Partsi-teemalised küsimused vastamist. «Juhatuses räägiti palju Partsi ministriks oleku ajal punutud finantseerimisskeemidest, mis on tänaseks viinud Estonian Airi tegevuse lõpetamise ja pankrotiprotsessini. Aga see ei olnud ainus teema - on hästi teada fakt, et ministriks oleku ajal surus Parts läbi ka Eesti Energia kahtlase investeeringu, mis ripub praegu ettevõttel kivina kaelas,» rääkis Lember.

Praegune Euroopa Kontrollikoja liige Kersti Kaljulaid lahkub sellest ametist järgmisel kevadel, kuid juba selle aasta novembris peab uus liige teada olema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles