Korrakaitsjad saatsid reidil tabatud 33 veokit erakorralisele ülevaatusele

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veokid. Pilt on illustreeriv.
Veokid. Pilt on illustreeriv. Foto: Raigo Pajula / Postimees

Ida-Virumaal Tallinna-Narva maanteel toimunud reidi käigus kontrollisid politsei ja maanteeameti töötajad kolme tunni jooksul 127 sõiduki seisukorda ning saatsid 33 veokit erakorralisele ülevaatusele.

Ida prefektuuri teatel kontrolliti 106 veokit ning lisaks erakorralist ülevaatust vajanud sõidukitele tuvastati kuus veokit, mille koormus ületas lubatud massi, ja kaks veosekinnituse rikkumist. Samuti avastati üks juhtimisõiguseta veokijuht ja 32 juhti, kes olid eiranud sõidu- ja puhkeaja nõudeid.

Politseinikud kontrollisid reidi käigus ka 21 sõiduautot, millest avastati üks juhtimisõiguseta juht ja üks kiiruseületaja. Reidi korraldasid Vaivara vallas Tallinna-Narva maanteel 201. kilomeetril eelmisel neljapäeval Ida ja Põhja prefektuur ning maanteeamet.

Põhja prefektuuri korrakaitsebüroo liiklusjärelevalvekeskuse juhi Hannes Kullamäe hinnangul on avastatud rikkumiste hulk ehmatav. Tema sõnul on sõiduk, mille tehniline seisund ei vasta nõuetele, ohtlik nii kaasliiklejatele kui ka juhile endale.

Kullamäe sõnul avastatakse enim rikkeid nii piduri- kui juhtimissüsteemides. «Oma suuruse ja massi tõttu on veok liikluses suurem ohuallikas. Õnnetuse tagajärjed võivad ülekaalu puhul olla veelgi traagilisemad, kuna lisaks suurele massile pikeneb tunduvalt ka pidurdusteekond,» ütles ta.

Üleväsinud juht ei suuda kriitilistes olukordades aga vajaliku kiirusega reageerida ning tema võime liiklusohtlikke olukordi ära hoida väheneb tunduvalt. «Magamatuse korral võivad tekkida ka erinevad juhtimisvead. Ka sekundiks uinunud juhi sõiduk liigub teedel kümneid meetreid kontrollimatult, millel omakorda võivad olla traagilised tagajärjed,» märkis ta Ida prefektuuri teatel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles