Neli eestlast astus Inglismaal juveelipoe röövi süüdistusega kohtu ette

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Suurbritannias astus kohtu ette neli eestlast, keda prokurör süüdistab 940 000 naela ehk 1,34 miljoni euro väärtuses kellade röövimises Leedsi juveeliärist.

Kurjategijad röövisid tänavu 25. märtsil Põhja-Inglismaal Leedsi kesklinnas Albioni tänaval asuvat juveelipoodi. Poodi sisenes kell 15.20 kohaliku aja järgi kolm meest, kes ähvardasid müüjaid püstolitaoliste esemetega ja võtsid kaasa 940 000 naela väärtuses kuldkelli, kirjutab Yorkshire Evening Post.

Neljas röövel poodi ei sisenenud, vaid ootas oma kaaslasi poe juures.

Sündmuskohalt põgenemisel pidasid juhuslikud möödakäijad ühe röövlitest kinni ja andsid ta üle kohale saabunud politseinikele. Veel samal päeval pidasid politseinikud suuroperatsiooni käigus kinni veel kaks kahtlusalust.

Politsei leidis kinnipeetutelt koti, milles oli 64 poest röövitud kuldkella väärtuses 485 000 naela. Rohkem kui 455 000 naela väärtuses röövitud kuldkelli on endiselt kadunud. Röövlid said poest saagiks muuhulgas hinnalisi Cartieri, Pateki ja IWC kelli.

Meeste kinnipidamisel selgus, et relvataolised esemed, millega röövlid poetöötajaid ähvardasid, olid õhupüstolid.

Prokurör esitas neljale eestlasele süüdistuse röövis. Leedsi kohtu ees on Raigo (39), Alar (26), Rainis (26) ja Taimar (30).

Eile andis kohtu ees tunnistusi Alar, kes väitis, et teda sunniti vägivallaga röövist osa võtma. Mehe sõnul ei teadnud ta tegelikult kuni kinnipidamiseni, et tegemist on rööviga. Alari väitel rääkisid kaaslased talle, et tegemist on röövi lavastusega, mida on tarvis teha kindlustuspettuse jaoks ja poe töötajad on kõigest teadlikud.

Alar jutustas kohtus, kuidas ta sõitis Eestist Suurbritanniasse, kui talle lubati seal tööd ehitusel. Kui talle pakuti võimalust osaleda «kindlustuspettuses» ei olnud ta enda sõnul sellega algselt nõus, kuid pärast peksmist ja tema lähedaste vägivallaga ähvardamist nõustus ta ettevõtmises kaasa lööma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles