Agarat aprillirüüstajat karistati tingimisi vangistusega

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pronksööl rüüstajate küüsi langenud R-kiosk Pärnu maanteel..
Pronksööl rüüstajate küüsi langenud R-kiosk Pärnu maanteel.. Foto: Liis Treimann.

Pronksööl mitme äri rüüstamises osalenud noormees sai kohtus karistuseks tingimisi vanglakaristuse.


Põhja ringkonnaprokuratuuri süüdistuse järgi osales Aleksejev möödunud aasta 26. aprilli õhtul ja ööl vastu 27. aprilli Tallinna kesklinnas toimunud massirahutustes, loopides Pärnu maanteel kive ümbritsevate hoonete akendesse.

Seejärel peksis Aleksejev AS-i Linnaleht ajalehtede levikaste ning osales Pärnu maanteel asuva lõngapoe rüüstamisel.

Ühtlasi varastas ta sealt kampsuni, tõmmates selle oma näo varjamiseks endale pähe. Aleksejev osales aktiivselt ka Westmani äri rüüstamises ning viskas kaupluse aknasse puidust kaubaaluse ja varastades koos teiste rüüstajatega poest tualettpaberit.

Hiljem käis ta akna kaudu Pärnu maantee Hugo Bossi poes, kuid sealt ta midagi ei võtnud.

Aleksejev lõhkus ka Pärnu maanteel asuvat optikakauplust ning lõi poe akent liiklusmärgi ja puidust lauajupiga. Muud süüdistuses olnud punktid kohtus tõendamist ei leidnud.

Aleksejev tunnistati süüdi massilise korratuse ajal süüteo toimepanemises ja talle mõisteti 1 aasta ja 6 kuu pikkune vangistus, mida vähendati kolmandiku võrra, sest tegemist oli lühimenetlusega.

Oma vangistuse kannab ta tingimisi 2aastase katseajaga, mille jooksul ta peab täitma kontrollnõudeid ja on kriminaalhooldaja järelevalve all.


 

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles