Video ja fotod: milline näeb välja «Aasta Kodu 2015»?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas Õpetajate majas autasustati ajakirja Kodu&Aed konkursi «Aasta Kodu 2015» tiitli võitjaid.  Peapreemia läks Harjumaale, Anna Lutteri ja Algo Eskla noore pere 3-toalisele kodule harilikus 1960ndatel ehitatud kortermajas.

«Poleks uskunudki, et auhind tuleb meile - kolmetoalises korteris, kus pinda on 68m2, on üpris raske midagi silmatorkavat ja lahedat teha, eramutel on ses suhtes eeliseid,» hindas võidukodu perenaine Anna. Just käsitööõpetajaks õppinud ning väikeettevõtjana lastele sisustusasjade valmistamisega tegeleva noore naise näpuosavus on kindlasti üks oluline tegur, mis ülipopulaarse kodukonkursi võidu tõi.

«Oskused olid olemas ja sisekujundus on mind ennast lapsest saati huvitanud,» kõneles Anna. Elukaaslasega toimis koostöö: naine mõtles välja, mees viis ellu. «Tööjaotus oli olemas,» muigas mees. Kodu sisutamine oli rahaliselt sellevõrra kergem, et ajahambast puretud korteri, kus alates maja ehitusest polnud muudetud midagi, said noored suhteliselt soodsa hinnaga.

Paari lemmikpaigaks kodus on kõrge voodi, mis sai alguse Anna südamesoovist: et saaks voodil lesides aknast välja vaadata. «Kui olime korteri ära soetanud ja akende vahetamise võimalust polnud, ehitasime lihtsalt nii kõrge voodi, et kõhuli olles saab aknast välja vaadata,» rääkis Anna.

Võistlust Kodu Kauniks korraldab viieteistkümnendat aastat ajakiri Kodu & Aed. Lisaks aasta kodu ja aasta aia tiitlitele jagati sponsorite abil välja 12 teist preemiat. Huvi võistluse vastu on olnud läbi aastate püsiv, ka tänavu osales konkursil ligi 100 kodu ja aeda, auhindu jagati 20 000 euro väärtuses.

Võistlusel hinnati võrdselt otstarbekust, asjakohasust ja esteetilist tulemust, esile tõusid jätkusuutlikult heakorrastatud ning loominguliselt viimistletud kodud ja aiad. Ajakirja Kodu & Aed toimetajatest ja sponsorite esindajatest koosneva žürii tööd juhendasid valdkonniti sisekujundaja Sirje Kadalipp ja aiandusspetsialist Eneli Käger. Konkursil osalejaid tervitas ka Riigikogu esimees härra Eiki Nestor, öeldes, et tänases ärevas maailmas on südantsoojendav leida kodust tuge.

Kodu Kauniks 2015 on avalik konkurss Eesti kodu- ja aiaomanikele, mille käigus hinnatakse kodusid ja aedu, lähtudes esteetilisuse, ökonoomsuse ja funktsionaalsuse printsiipidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles