Aadu Must: Edgar süüdistas mind ja Kadrit oma peatselt saabuvas surmas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aadu Must
Aadu Must Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM

Keskerakonna juhatuse liige Aadu Must, kes arvab, et kongressil on oodata tema tütre nappi võitu, ütles, et Edgar Savisaare nimel võtavad erakonnas sõna pigem propagandistid kui analüütikud. Viimati Savisaarega oktoobris suhelnud Must on erakonnas löögi alla sattunud oma tütre Kadri Simsoni avaliku toetamise pärast.

Edgar Savisaare pikaajaline sõber ja erakonnakaaslane Aadu Must nentis ETV saates «Ringvaade», et ta ei ole erakonna esimehega pärast 16. oktoobrit (päev, mil Simson teatas esimeheks kandideerimisest - toim) enam suhelnud, vahendas ERRi uudisteportaal.

«Ta viimati saatis mulle sõnumi, et tema peatselt saabuvas surmas on süüdi Aadu Must ja tema tütar,» meenutas Must viimast kokkupuudet Savisaarega.

«Edgari nimel kõneleb kitsas rühm inimesi, kes pole mitte analüütikud, vaid propagandistid - minu hea riigikogu kaaslane Heimar Lenk, teine hea riigikogu kaaslane Peeter Ernits, samuti Siret Kotka,» loetles Must teda ja tema tütart Kadri Simsonit mustavaid inimesi.

Savisaar: kindlasti pole ma sellist sõnumit saatnud

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar avaldas õhtul erakonna pressisekretäri Taavi Puki teatel kahetsust, et Keskerakonna kongressi eelses ärevuses on tema kohta esitatud järjekordseid absurdseid valeväiteid. «Kindlasti pole ma Aadu Mustale seesugust sõnumit saatnud, nagu ta tänases telesaates «Ringvaade» väitis,» ütles Savisaar. «Miks peaksingi ma midagi sellist tegema, mul pole mingit kavatsust lähima 20 aasta jooksul surema hakata,» lisas ta.

Must: sõnumi edastas mulle Siret Kotka

«Ilmselt on Keskerakonna kongressi eelne olukord sedavõrd ärevaks muutunud, et minu konkurendid kaotavad selge mõtlemise ja mõistliku kampaaniasihi. Kutsun siiski üles veel mõned päevad rahulikku meelt säilitama ning vastu pidama - pühapäev, kongressipäev, pole enam kaugel,» teatas Savisaar.

Aadu Must ütles kolmapäeva hommikul Postimehele, et sõnumi edastas talle telefonitsi 16. novembril Siret Kotka.

Kotka: Aadu Must ajab kõik segamini

«Mul on hea meel, et Edgar Savisaar distantseerib ennast 16. oktoobril mulle Siret Kotka poolt telefonitsi edastatud avaldusest. Kohe kergem hakkas. Soovin siiralt Edgar Savisaarele tervist ja loomingulist energiat veel paljudeks aastakümneteks,» märkis Must kirjalikus vastuses.

Nii lihtsalt see segadus veel ei lahene. «Aadu Must ajab kõik segamini. Mina ei ole ühtegi Edgar Savisaare sõnumit edastanud,» väitis omakorda Siret Kotka. Ta ei täpsustanud, millest vasturääkimised tekkisid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles