Politoloog: Keskerakond müüb minevikunostalgiat nagu kamašokolaad

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna sünnipäev.
Keskerakonna sünnipäev. Foto: Liis Treimann

Saates «Vabariigi kodanikud» oli plaanis rääkida erakondade reitingutest, kuid kõneldi hoopis Edgar Savisaarest ja Keskerakonna fenomenist. Politoloog Erik Moora tõdes, et kui teised erakonnad müüvad paremat tulevikku, siis Keskerakond müüb minevikku.

«Keskerakond on nagu nostalgiatoode kamašokolaad, milles on 0% šokolaadi – niisamuti on Keskerakonnal 0% tulevikku vaatavat poliitikat ja arusaadavat plaani, küll aga palju nostalgiat,» võttis Moora Keskerakonna olemuse kokku, vahendas ERRi uudisteportaal.

Talle sekundeeris ka semiootik ja IRLi liige Mihhail Lotman, nentides, et Savisaare fenomen seisneb osalt 80ndates ja Rahvarindes, teisalt aga selles, et Savisaar pole lihtsalt Savisaar, vaid omaette kaubamärk.

Lotman rääkis, et kui veel mõned aastad tagasi häbeneti tunnistada Keskerakonna valimist, siis nüüd enam mitte, nõnda nagu ei peljata enam ka valju häälega Putinit kiitmast - need on ohtlikud tendentsid, hoiatas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles