Hädas ruhnlased tahavad kooli piirivalvekordonisse kolida

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elu Ruhnu saarel.
Elu Ruhnu saarel. Foto: Liis Treimann

Ruhnu kool on lagunemisohus, kuid remondiga tuleb oodata maini, mil hakkab laev jälle liikuma. Nii palub vallavanem siseministeeriumilt luba kasutada remondi ajal kordonit koolina.

Ruhnu vallavanem Jaan Urvet selgitas, et alustas koostöös haridus- ja teadusministeeriumiga mullu septembris koolimaja renoveerimisprotsessi.

«Kuna Ruhnu hariduselu on kogu oma toimimise ajal 145 aastat toiminud praeguses hoones, siis on ehitis tänaseks lagunemisohus ning ei vasta elementaarseilegi hügieeni- ja keskkonnanõuetele,» kirjutas Urvet siseministeeriumile.

Ta selgitas, et kultuuriministeerium eraldas 2015. aastal mõisakoolide programmist projekttoetuse kooli renoveerimisprojekti koostamiseks. Projekt valmib 2015. aasta detsembris.

12 last – märkimisväärne arv

«Paraku ei ole aga Ruhnu asukohast ja transpordiühendusest tingituna võimalik alustada koolihoone renoveerimist enne laevaliikluse algust ehk siis alates 2016. aasta maist,» lisas Urvet.

Plaanide kohaselt hakatakse hoonet renoveerima 2016. aasta mais ning sellega lõpetatakse 2017. aasta septembris.

Vallavanema sõnul õpib järgmisel õppeaastal Ruhnu põhikoolis 12 last, mis olevat eelmiste aastatega võrreldes märkimisväärne.

«Seetõttu ei tohi Ruhnu hariduselu kooli renoveerimisperioodil halveneda või koguni seiskuda. Samuti ei ole Ruhnu eraldatuse tõttu võimalik õpilasi regulaarselt toimetada mandri koolidesse või pingestada algklasside õpilaste emotsioone eluga õpilaskodudes. Seetõttu ongi kooli toimimiseks vajalik leida asendusruumid Ruhnus,» lisas Urvet.

Nii esitas vallavanem palve siseministeeriumile, et kasutada koolina Ruhnu kordonit tuleva aasta augustist 2017. aasta septembrini. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles