Hurt: nii Türgi kui ka Venemaa tahaksid pinged maha võtta

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Hurt
Martin Hurt Foto: Videokaader

Rahvusvahelise kaitseuuringute keskuse asedirektori Martin Hurda sõnul eio ole seoses Vene ründelennuki allatulistamisega Türgi õhujõudude poolt kummagi riigi huvides pingeid üleval hoida ning mõlemad tahaksid pingeid maha võtta.

Hurt ütles ETV saates «Terevisioon», et mõlema riigi huvides on vaadata lennuki allatulistamist üksikjuhtumina ja kellegi huvides ei ole, et sellest vahejuhtumist puhkeks sõda, vahendas rahvusringhäälingu uudisteportaal.

Hurda sõnul lähenesid Venemaa ja Türgi üksteisele pärast Krimmi annekteerimist, kuna Türgi nägi pärast Euroopa Liidu sanktsioone võimalust võtta Venemaal osaliselt ELi riikide turg üle.

Viimasel ajal paistab Hurda sõnul jällegi vastupidine tendents, kuna Venemaa ei võitle Türgis eelkõige mitte Islamiriigi, vaid Assadi opositsiooni vastu, mis muudab Türgi ja Venemaa huvid selles piirkonnas on vastupidisteks.

Hurda hinnangul on ka hea, et üks NATO riik näitas oma õhuruumi korduva rikkumise tagajärgi – lennuk tulistatakse alla.

Türgi hävitaja F-16 tulistas eile alla Süüriast Türgi õhuruumi sisenenud Vene hävitaja Su-24.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles