Tenerifel suri teadmata asjaoludel Eesti noormees

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratiivne foto.
Illustratiivne foto. Foto: SCANPIX

Läinud pühapäeval suri Hispaaniale kuuluval Tenerife saarel seni teadmata asjaoludel 27-aastane Eesti kodanik.

Välisministeeriumi kinnitusel on nad juhtunust teadlikud. «Eesti saatkond Madridis on olnud kohaliku politseiga ühenduses, samuti on omaksed pöördunud välisministeeriumi poole,» sõnas ministeeriumi pressiesindaja.

Noormehe isa ütles Postimehele, et kuulis juhtunust üleeile. «Põhjust ei tea täpselt minagi, isegi vanematele olevat keelatud rääkida,» märkis ta, et uurimine käib ja infot ei jagata.

Noormees sõitis Tenerifele puhkama möödunud nädalal. «Ta tegi endale sünnipäevakingi, just nädal aega tagasi oligi tema sünnipäev,» nentis isa.

Facebookis on ta pöördunud oma sõprade poole, et koguda raha poja põrmu kojutoomiseks. Sõbrad on perekonda toetanud juba rohkem kui 600 euroga, ent põrmu kodumaale toomiseks peavad lähedased koguma veel mitu tuhat eurot.  Isa sõnul tema pojal reisikindlustust ei olnud. «Loodan sõprade abile ja kui vaja, võtan võlgu. Välisministeerium aitab vaid jutuga, juhatavad ja suunavad,» märkis ta.

«Peab südame kõva hoidma, ega kerge ole. Bürokraatlik paberimajandus on kõige hullem.»

Kehtiva reisikindlustuse korral organiseerib põrmu Eestisse saatmist kindlustusfirma. Sellistel puhkudel on konsulil vaid konsulteeriv roll. Juhul kui reisikindlustusleping puudub, saab konsul küll abistada pereliikmeid põrmu Eestisse toomise korraldamisel, kuid kõik sellega seotud kulud tuleb katta omastel.

Välisministeerium abistab omakseid vajadusel info vahendamisel ja juhtumiga seotud küsimuste lahendamisel. Surmaga seotud asjaolusid uurib politsei.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles