Eesti kaitseatašee Moskvas on praegu kodumaal konsultatsioonidel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalurid
Kalurid Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM

Eelmisel nädalal Venemaa piirivalve poolt Pihkva järvel kinni peetud Eesti kaitseatašee Moskvas Andres Kütt on praegu kodumaal konsultatsioonidel.

Kaitseministeeriumi pressiesindaja ütles BNSile, et Andres Küti puhkus on lõppenud ning ta on tagasi teenistuses. «Praegu on Kütt konsultatsioonidel kaitseministeeriumis ja kaitseväe peastaabis,» lisas pressiesindaja.

Praegu pole teada, millal Kütt Moskvasse naaseb.

Eesti kaitseatašee Venemaal peaks vahetuma järgmisel aastal.

Vene piirivalve pidas eelmise nädala kolmapäeval Pihkva järvel kinni Eesti poolt Venemaale sõitnud kaks meest, kellest üks oli  Eesti kaitseatašee Moskvas Andres Kütt. Mehed ületasid paadiga ajutise kontrolljoone mitmesaja meetri võrra. Venemaa piirivalve pidas aluse koos sellel viibinud kahe mehega kinni. Vene ametivõimud lubasid mehed pärast menetlustoiminguid tagasi Eestisse, kuhu nad jõudsid reede hommikul.

Paadis olnud Kütil oli väidetavalt kaass ID-kaart. Mehed ületasid Eesti-Vene kontrolljoone ettevaatamatusest ning Kütt viibis vahejuhtumi ajal puhkusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles