Kolmandik Kohtla-Järve volinikest umbusaldab korruptsioonisüüga meeri

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Solovjov.
Jevgeni Solovjov. Foto: Mihkel Maripuu

Kohtla-Järve linnavolikogu seitse saadikut soovivad avaldada korruptsioonikuritegudes esimese astme kohtus süüdi mõistetud keskerakondlasest linnapeale Jevgeni Solovjovile umbusaldust ja andsid kolmapäeval volikogu menetlusse sellesisulise eelnõu.

«Avaldusele on alla kirjutanud lisaks kolmele Sotsiaaldemokraatliku Erakonna saadikule ka neli Keskerakonna saadikut ehk kokkuvõttes kolmandik volikogust,» ütles BNS-ile volikogu opositsiooni esindav Eduard Odinets, kes pääses sinna SDE nimekirjas. Ta lisas, et umbusaldushääletus toimub järgmisel istungil 16. detsembril.

Solovjov ei pea end milleski süüdi olevaks, ei kavatse tagasi astuda ja on BNS-ile kinnitanud, et kaebab otsuse ringkonnakohtusse edasi.

Umbusaldusavalduse eelnõu esitanute teatel on Solovjov ennast diskrediteerinud ning neil puudub täielikult usaldus tema kui linnapea tegevuse suhtes.

Viru maakohus tunnistas 28. oktoobril Solovjovi süüdi omastamises, konkurentsialastele süütegudele kihutamises ja aususe kohustuse rikkumisega seonduvates kuritegudes, võltsimises ja võltsitud dokumentide kasutamises, usalduse kuritarvitamises ning mõistis talle liitkaristuseks viie aasta pikkuse vangistuse tingimisi. Lisakaristusena on Solovjovil keeld töötada kolme aasta jooksul riigi- või kohaliku omavalitsuse üksuses või asutuses.

«Mõistame, et kohtuotsus ei ole jõustunud, kuid kohtueelse ja kohtuliku menetluse käigus ilmnenud faktid ei võimalda meil usaldada härra Solovjovile linnajuhtimist ega linna rahaliste vahendite käsutamist,» seisab volikogule antud eelnõus.

«Rasketes korruptsioonitegudes süüdimõistetud isiku linnapea ametis jätkamine riivab oluliselt meie linna elanike õiglustunnet ning olles oma valijate häälekandjaks kinnitame usalduse puudumist härra Solovjovi tegevuse suhtes ka linnakodanike seas.»

Kohtla-Järve volikogus on 18 Keskerakonna nimekirjas sinna valitud saadikut ja kolm Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ridades volikokku pääsenut.

Keskerakonna nimekirjas kandideerinud volikogu esimees Riina Ivanova ütles BNS-ile, et tema hinnangul ei peaks Solovjov lahkuma ja see saab olla vaid tema enda otsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles