Puudega inimest petnud ametnik sai sule sappa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha.
Raha. Foto: Toomas Huik

Tartu vaimse tervise hooldekeskusest pidi lahkuma tegevusjuhendaja, kes andis puudega kliendile kuutöötasuna 135 krooni, kuigi palgalehel oli kirjas 500, öeldes, et nii odava töö eest ei saa rohkem maksta.

«Emaga suheldes tuli välja, et palgapäeval anti talle paber ette, kus oli kirjas tema töötasu, mille ta peaks kätte saama ja tema andis allkirja, et saab kätte 500 krooni, kuid tegelikult tuli ta koju 135 krooniga,» rääkis Õhtulehele puudega naise tütar. «Seda põhjendati sellega, et ülejäänud raha antakse teisele inimesele, kes riigilt toetust ei pidavat saama, kuid samas raha väga vajab,»

Tütre hinnangul on lubamatu, et selliselt inimesi petetakse ja eriti sellistes asutustes nagu vaimse tervise hooldekeskus.

Hooldekeskuse juhataja Vello Vengerfeldt sai kliendi süüdistusest Õhtulehelt teada neljapäeva pärastlõunal ja juba sama päeva õhtul teatas ta, et kahetsusväärne juhtum oli ja rikkumise teinud ametnik on juba endine ametnik.

Keskuse rehabilitatsiooni ja toetavate teenuste osakonna juhataja Ülle Lepiku sõnul ei võtnud ametist priiks saanud töötaja raha endale, vaid kogus seda teise inimese töötasuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles