Eestit külastanud NATO Euroopa vägede ülem: mulle avaldab suurt muljet teie kaitseväe tase

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna külastas 1. jalaväebrigaadi Tapa linnakut NATO Euroopa vägede ülemjuhataja kindral Philip M. Breedlove, osaledes kaitseväe juhataja kindralleitnant Riho Terrasega Ühendriikide väekontingendi tänupüha söömaajal.

Liitlasriigis paikneva Ühendriikide üksuse külastamine tänupüha ajal on kindral Breedlove puhul kujunenud iga-aastaseks traditsiooniks.

Eestis viibiva Ühendriikide 3. jalaväediviisi 1. soomusbrigaadi lahingüksuse 69. soomusrügemendi 3. pataljoni A-kompanii külastuse tingis NATO Euroopa vägede ülemjuhataja sõnul sümpaatia Eesti ja eestlaste vastu.

«Olen juba mitmendat korda viimase paari aasta jooksul Eestis, sest mulle avaldab suurt muljet teie kaitseväe tase ning selle võimekas juhtkond,» ütles kindral Breedlove.

Lisaks 1. jalaväebrigaadi ja Ühendriikide väekontingendi külastamisele kohtus Breedlove Eestis viibides ka kaitseminister Hannes Hansoga.

Kindral Breedlove'i visiidil saatnud kaitseväe juhataja kindralleitnant Riho Terrase sõnul annab nii kõrge sõjaväelase korduv Eesti külastamine tunnistust Eesti kõrgest mainest liitlaste silmis. «Ilmselt pole kindral Breedlove viimasel paaril aastal ühtegi liitlasriiki nii tihedalt külastanud kui Eestit. See on selge tunnustus meie kaitseväele,» ütles kindralleitnant Terras.

Viimati külastas kindral Breedlove Eestit eelmise aasta novembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles