Eestlase surma põhjustamises süüdistatavad leedukad võeti kuuks ajaks vahi alla

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norra politsei. Foto on illustreeriv.
Norra politsei. Foto on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Norras eestlase surma põhjustamises on süüdistuse saanud kolm leedukat, kellest kaks võeti vahi alla, kolmas aga vabastati.

Kaks Leedu kodanikku, kellele on esitatud süüdistus surmaga lõppenud eluohtlike vigastuste tekitamises, võeti kohtu loal neljaks nädalaks vahi alla. Ühtlasi on neil ka kirjavahetus- ja külastuskeeld, kirjutab Norra väljaanne Romerikes Blad.

Ükski kolmest leedukast ei ole end süüdi tunnistanud. Ühe leeduka advokaat rääkis, et tema klient oli Norras jõudnud olla vaid kuu, enne kui ta vahistati. Advokaadi sõnul ei olnud autojuhina töötanud leedukas eestlasega tuttav.

Pühapäeva õhtul teatati politseile kaklusest Norras Hurdalis, sealse suusakeskuse vahetus läheduses. Varsti pärast päästeteenistuste jõudmist kuulutati sündmuskohalt leitud 40. eluaastates Eesti kodanik surnuks.

Norra politsei ei ole juhtunu kohta kuigi palju infot jaganud. Esialgsetel andmetel põhjustasid eestlase surma kakluses saadud löögid üle kogu keha ja ka pähe. Prokurör on kohalikule väljaandele nentinud, et tõenäoliselt mängis juhtunus oma rolli ka alkohol.

Eesti välisministeeriumi pressiesindaja ütles eile Postimehele, et Norra politsei tegeleb juhtumi asjaolude väljaselgitamisega. «Saatkond on ühenduses lähedastega, abistab neid kohalike ametivõimudega suhtlemisel ning annab nõu,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles