Tsahkna: maailmavaatega kauplemine on vastuvõetamatu

Dagne Mihkels
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna
Margus Tsahkna Foto: Mihkel Maripuu

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esimees Margus Tsahkna rääkis seoses tekkinud vaidlusega Juhan Partsi (IRL) esitamise üle Euroopa kontrollikoja Eesti esindajaks, et temale on maailmavaatega kauplemine vastuvõetamatu.

Valitsuse pressikonverentsil küttis kirgi Partsi nimetamine Eesti esindajaks kontrollikojas olukorras, kus ta ei toetanud kooseluseaduse rakendusakte. Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski (SDE) ei pidanud Partsi seisukohta euroopalikuks, mistõttu tema hinnangul tuleks leida uus kandidaat. Sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna aga ei pea õigeks nende kahe teema omavahelist sidumist.

ETV saates «Ringvaade» ütles Tsahkna, et küsimus pole tülis ühe või teise poliitiku või erakondade vahel, vaid küsimus on põhimõtteline. «Poliitikat Eestis nii ei aeta, et esitatakse ähvardusi ja väljapressimiskatseid,» märkis Tsahkna selle kohta, et sotsid lubasid mitte toetada Partsi kontrollikoja kandidaadina, kui kooseluseaduse rakendusaktid läbi kukuvad, vahendas ERRi uudisteportaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles