Luik: lääneriikidel pole soovi maavägedega ISISe vastu minna

Dagne Mihkels
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Luik
Jüri Luik Foto: Albert Truuväärt

Ühelgi lääneriigil ei ole mingit soovi Süüriasse maavägedega sisse minna, nentis Rahvusvahelise Kaitseuuringute Keskuse juht, eksvälisminister Jüri Luik.

Ta rääkis saates «Kahekõne», et tõenäosus lõputu õhust pommitamisega Süürias edu saavutada on väga väike, reaalsuses on ainus võimalus edu saavutada maavägedega, vahendab ERRi uudisteportaal.

Samas on fakt, et ühelgi lääneriigil ei ole mingit soovi sinna maavägedega sisse minna. «Loomulikult, see asi võib ka mingil hetkel muutuda, sellepärast et kui ühele terrorilöögile järgneb teine, kolmas, neljas, viies, siis me ei tea, mida ühel hetkel lääneriigid otsustavad,» lisas Luik.

Küsimus on Luige sõnul selles, mis saab edasi ja kuidas neid alasid stabiliseerida, sest selleks ei ole head lahendust. «Mis me siis ühel hetkel teeme, kas anname ühe Iraagi osa tagasi Iraagi valitsusele, keda sunnid totaalselt vihkavad ja teise osa Assadile?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles