Ravikindlustustuseta inimeste ravikulude kohta pole andmeid

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ravikindlustuseta inimeste ravikulude kohta puudub ülevaade.
Ravikindlustuseta inimeste ravikulude kohta puudub ülevaade. Foto: SCANPIX

Ravikindlustuseta on iga kahekümnes Eesti elanik ja nende ravimiseks on riigieelarves tänavu eraldatud üle 116 miljoni krooni, kuid tegelike kulude kohta eraldi arvestust ei peeta.

Sotsiaalministeeriumi pressiesindaja Helena Nõmmik ütles ERR Uudistele, et ravikindlustuseta on üle 61 000 eestimaalase, kellele võimaldatakse riigi kulul vaid vältimatut ravi.

Nõmmiku sõnul on riigil ülevaade kogu tervishoiusektori kulude osas, kuid eraldi andmeid kindlustamata isikute ravi kohta vastavatest andmebaasidest kätte ei saa. Samuti ei ole tervisestatistika ja terviseuuringute andmebaasis andmeid inimeste kohta, kes  on kindlustamata, kuid on kas ostnud tervishoiuteenust või saanud seda kohaliku omavalitsuse toetusel.

Sotsiaalministeeriumi andmeil osutati mullu vältimatut abi ligi 18 000 isikule ning kulud olid kokku 97,4 miljonit krooni, tänavu on selleks ette nähtud 116 400 000 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles