Karilaid: sadama uurimiskomisjoni materjalid viitavad Partsi ja Ligi tegemata tööle

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Parlamendis moodustatud Tallinna Sadama uurimiskomisjoni liikme, keskerakondlase Jaanus Karilaiu sõnul saab komisjoni materjalidest järeldada, et Tallinna Sadamas toimunu pärast peaksid poliitilist vastutust kandma endine majandusminister Juhan Parts ja endine rahandusminister Jürgen Ligi.

Karilaid ütles Postimehele, et kui riigikontroll avalikustas 2012. aastal Muuga konteinerterminali 17. kai rajamise auditi ja kirjutas riigiprokuratuurile vastavasisulise avalduse, siis oli ministritel võimalus astuda sadama nõukoguga dialoogi, tõsta vajadusel nõukogu liikmete väljavahetamisega ettevõtte pädevust ning nõuda ettevõtte suuremat läbipaistvust.

«Materjalidest selgub, et Jürgen Ligi ja Juhan Parts ei teinud riigikontrolli auditi valguses mitte midagi ning järjest teravamaks muutub küsimus, miks nad seda ei teinud,» lausus ta.

Karilaiu hinnangul ei ole Tallinna Sadama uurimisest võimalik väljuda poliitilise vastutamatusega, kuigi paljud reformierakondlased seda sooviksid. Tallinna Sadama nõukogu liikmed määratakse rahandus- ja majandusministri poolt, lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles