Ametühingute keskliit valis Peep Petersoni uueks ametiajaks esimeheks

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ametiühingute keskliidu juht Peep Peterson.
Ametiühingute keskliidu juht Peep Peterson. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Ametiühingute Keskliit (EAKL) valis täna Tallinna ülikoolis toimunud kongressil järgmiseks neljaks aastaks esimeheks tagasi Peep Petersoni.

Peep Petersoni poolt hääletas kongressi kohal olnud 129 delegaadist 107. Rikutud valimissedeleid ei olnud. Esimees valiti salajasel hääletusel, teatas ametiühingute keskliit.

Peep Peterson oli ainus kandidaat EAKLi esimehe kohale.

Petersoni hinnangul on ametiühingud viimastel aastatel tõestanud, et eestimaalased oskavad tugevaid ametiühinguid hinnata.

«Nüüd tuleb toimetada ja muutuda nii, et tugevate ametiühingute nimekiri pikeneks ja kataks ka sellised strateegilisi valdkondi nagu tööstus, ehitus, pangandus ja IT. Selleks võttis kongress vastu ka väga konkreetse tegevuskava,» rääkis Peterson.

Ametiühingute keskliidu juht lubas, et kindlasti hakkab edaspidi tulema rohkem ettepanekuid analoogsete probleemide lahendamiseks, nagu seda oli esimeste haiguspäevade hüvitamine.

«Samuti tahame olla majanduskasvu eestvedajateks, kuna tulevaste aastate palgatõusuvõimalus on majanduskasvuga otseselt seotud,» lisas tagasi valitud keskliidu esimees.

Eesti Tööandjate Keskliidu juhataja Toomas Tamsar õnnitles Petersoni tagasivalimise puhul. Tamsari sõnul on EAKL kujunenud Petersoni juhtimisel konstruktiivseks sotsiaalpartneriks, kes oskab ja tahab laiapõhjaliselt diskuteerida ning näha suuremat pilti ning oskab ka teisi keeli peale streikimise.

Tamsare sõnul on Ametiühingute keskliidul ja Tööandjate keskliidul sotsiaalpartneritena täita ainulaadne ja oluline roll: ühiselt seista selle eest, et poliitilise kursi seadmisel ei kaldutaks äärmustesse ja et Eesti elu arendamisel valitaks just need lahendused, mis on tõhusad nii töötajate kui ka tööandjate hinnangul.  Tamsar märkis, et see on kuldne kesktee, mis samas ei osutuks hambutuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles