Samost: Ansipi avaldus võtab Keskerakonnalt valijaid

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip Reformierakonna suurkogul.
Peaminister Andrus Ansip Reformierakonna suurkogul. Foto: Marko Mumm

Ajakirjanik Anvar Samost leidis, et peaminister Andrus Ansipi avaldus koostöö välistamisest Keskerakonna praeguse juhi Edgar Savisaarega on tugev avaldus, mis võtab paradoksaalselt valijaid ära Keskerakonnalt.

«Peaminister on muidugi sarnaseid avaldusi varemgi teinud,» ütles ajakirjanik Kalle Muuli Raadio 2 saates «Olukorrast riigis».

Samost selgitas oma mõtet sellega, et kuna Keskerakonna ja Reformierakonna vahel on teatav valijate soo, kellele ühed asjad meeldivad ühe erakonna puhul ja teised teise puhul, siis sellistele kõikujatele tugev sõnum meeldib ja see toob neile kindlasti hääli. «Mõlemad on suured tugeva sõnumiga üsna populistlikud parteid, kõikujatele läheb tugev sõnum korda.»

«Kui ikka parlamenti pääseb neli erakonda ja sa ühega välistad koostöö, siis see on väga tugev avaldus,» leidis Muuli.

«Alles jääb kaks mõeldavat partnerit. See võtab erakonnalt läbirääkimiste mõttes tugevust ära. Aga see näitab ka, et Reformierakonnal pole vaja Keskerakonnaga valitsust teha. Veel näitab see partei ja parteijuhi usku oma erakonna valimisedusse,» leidis Muuli.

«Sotside roll kaalukeelena muutub sellest veel olulisemaks, sest juhul kui IRL ja Reformierakond ei saa kahepeale kokku riigikogus häälteenamust,» sõnas ta.

«Minu sümpaatia Reformierakonna suhtes pärast seda kasvas, see oli selge sõnum ja sellisena väga hea,» leidis Muuli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles