Ligi: lõpetaks selle Juhani grillimise nüüd ära

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi
Jürgen Ligi Foto: Ekraanitõmmis reporter.ee videolt

Haridus- ja teadusminister Jürgen Ligi (REF) kutsus inimesi sotsiaalmeedias üles lõpetama Euroopa Kontrollikoja liikme kandidaadi Juhan Partsi (IRL) «grillimise». 

«Lõpetaks selle Juhani grillimise nüüd ära! Poliitikast lahkumiseks peab olema ka muid väärikaid viise peale riiklike matuste. Ekspeaministri kõrvale jäämise hetk pole enam aeg vanade arvete klaarimiseks. Juhani ilmavaate konservatiivsus pole üldse argument. Kontrollkoda sobib kokku igasuguste kooseludega, sest ei puutu nendesse. Ja Juhani omast teemakohasemat teenistuslehte Eestist võtta pole,» arvas Ligi sotsiaalmeedias.

Tema arvates on ebaväärikas sildistada inimest läbipõlenuks, kui ta tahab minna: «Iseäranis sotsi poolt, eriti kui ise pole iial süttinudki. Mis argument see üldse on – ta tahab ju minna, mitte jääda, erinevalt tulekindlatest!»

Mitte keegi ei saa väita, et valitsuse otsused oleksid ainult nende läbisuruja ministri omad või et lennunduses või energeetikas oleks neid tehtud riigi huvide vastu, kirjutas Ligi. «Need olid riskantsed, aga seda teati. Need olid otsused, mis olid otsustamatusest paremad. Isegi kui need polnud ühtmoodi õiged kõigi jaoks, osales neis valitsus kui tervik. Ka mina, kes ma juhtisin korduvalt tähelepanu vajadusele saada Brüsselist riigiabi luba ning äriplaani haprusele. Ka riigikontroll arvas sellest hiljem, nagu alati.» 

Haridusminister leiab, et kivi visaku see, kes teadis rohkem ja kellel oli kindlalt parem plaan. «Mina pole seni ühtki viskekätt näinud. On ainult arvajad ja tagantjäreletargad. Aga nemadki ei tea arvata, mis saanuks teistsuguste otsuste korral.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles