Fotod ja video: Kadriorus harjutati presidendi kantselei kaitsmist

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile hilisõhtul panid politsei ja Kaitseliit oma teadmised ja oskused proovile, et harjutada läbi olukord, kus presidendi kantselei hoonet rünnatakse.

Õppuse eesmärk oli harjutada Põhja prefektuuri valvebüroo, politsei- ja piirivalveameti isikukaitsebüroo ja Kaitseliidu Tallinna maleva omavahelist koostööd ning infovahetust riiklikult olulise objekti kaitsmisel.

«Õppuse legendi järgi on siseriiklik ohutase Eestis tõusnud ja politsei on otsustanud tugevdada riigile oluliste objektide kaitsetaset ja kaasab selleks abijõuna Kaitseliidu. Me matkime võimalikult tõepärast olukorda, esiteks selle, mis moodi me selle objekti tugevdatult kaitse alla võtame ja mis võivad olla võimalikud ohud, mis seda objekti võivad ohustada. Selleks on meil olevas vastutegevus ja me saame mängida need ohuolukorrad reaalselt läbi,» kirjeldas Põhja prefektuuri valvebüroo juhi Aivar Ridamäe läbimängitavat situatsiooni.  

Õppuse ettevalmistamisega alustati juba suvel ning see ei ole kuidagi seotud lähinädalate ärevate sündmustega.

Ridamäe sõnul härra president õppusel ei osalenud: «Täna ta seda läbi ei mängi, aga ta on õppusega kursis ja igatpidi positiivselt meelestatud, et sellist õppust siin korraldatakse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles