Jõks: seaduste ostmine Eestis ei ole välistatud

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine õiguskantsler Allar Jõks.
Endine õiguskantsler Allar Jõks. Foto: Peeter Langovits

Advokaadibüroo Sorainen õigusnõunik ja endine õiguskantsler Allar Jõks usub, et praeguse erakondade rahastamise kontrollimehhanismi raames ei ole Eestis seaduste ostmine välistatud.

«Oma kogemuse põhjal võin öelda, et seaduste ostmine Eestis ei ole olemasoleva kontrollimehhanismi raames välistatud. Selliseid näiteid on palju tuua, kus erinevatele huvigruppidele on ette valmistatud sobivad seadused,» rääkis Jõks ETV saatele «Aeg luubis», vahendas ERR Uudised.

«Minu praktikast on meenutada elektrituru seaduse muudatused, samuti on ka jäätmemajandust reguleerivates seadustes tunda ühe või teise huvigrupi tugevat eelistamist,» lisas ta.

Et Eestis saab omale sobilikke seadusi osta, usub ka Euroopa Parlamendi saadik Indrek Tarand, kes manitseb ettevõtjaid ettevaatlikkusele enne, kui nad oma teenitud kroonid erakondade kassasse viivad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles