Simson ei kaota kohta Keskerakonna juhatuses

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson.
Kadri Simson. Foto: Eero Vabamägi

Kuigi Keskerakonna esimehe valimisel Edgar Savisaarele 55 häälega alla jäänud Kadri Simson uude juhatusse ei kandideerinud, jääb ta juhatuse liikmeks edasi, kui säilitab Keskerakonna riigikogu fraktsiooni esimehe koha.

Keskerakonna põhikirja kohaselt valib kongress juhatusse 14 inimest, kelleks osutusid riigikogu liikmed Jüri Ratas (571 häält), Mailis Reps (458), Aadu Must (392) ja Enn Eesmaa (388), Tallinna volikogu esimees Kalev Kallo (361), riigikokku kuuluv Siret Kotka (333), Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart (320), linnapea ülesandeid täitev abilinnapea Taavi Aas (313), riigikogu liikmed Jaanus Karilaid (299) ja Mihhail Korb (290), riigikohtus süüdi mõistetud ja riigikogu liikme kohalt tagasi astunud Priit Toobal (286), parlamendisaadik Olga Ivanova (281), Euroopa Parlamendi liige Yana Toom (268) ning kunagine sotsiaalminister, praegu riigikogu fraktsiooni nõunikuna töötav Jaak Aab (242).

Neist 11 – Jüri Ratas, Mailis Reps, Aadu Must, Enn Eesmaa, Kalev Kallo, Siret Kotka, Taavi Aas, Jaanus Karilaid, Mihhail Korb, Priit Toobal ja Yana Toom – kuulusid ka juhatuse senisesse koosseisu. Uute liikmetena pääsesid juhatusse Kõlvart, Ivanova ja Aab, seni juhatusse kuulunud Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu ja riigikogu liige Marika Tuus-Laul jäid täna valitud juhatusest aga napilt välja.

Lisaks 14 valitud liikmele kuuluvad Keskerakonna juhatusse partei esimees Edgar Savisaar, erakonna volikogu esimees, kelleks praegu on ka juhatusse valitud Kalev Kallo, samuti riigikogu fraktsiooni juht Kadri Simson ja noortekogu esimees Urmo Saareoja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles