Politoloog: eelarvevaidlused valitsusliitu ei lõhu

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip ja rahandusminister Ivari Padar valitsuse pressikonverentsil.
Peaminister Andrus Ansip ja rahandusminister Ivari Padar valitsuse pressikonverentsil. Foto: Marina Puškar

Politoloog Anu Tootsi hinnangul ei lõhu pikaks veninud eelarvevaidlused valitsusliitu, kuna opositsioonierakondadel ei ole praegu huvi koalitsiooni pääseda.

Kui praegune valitsus 2007. aasta kevadel ametisse astus, siis arvasid politoloogid, et see võimuliit peaks vastu pidama kaks aastat. Sotsioloog Juhan Kivirähk arvab nüüd, et politoloogide arvutus võiks ka tegelikult paika pidada, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Politoloog Anu Tootsi sõnul ei ole praegu valitsuse suurimad kritiseerijad poliitikute ridadest ning riigikogu, kes saaks valitsust vahetada on nõrk. Ka opositsioonil ja opositsiooni suurimal erakonnakonnal Keskerakonnal, ei näi Tootsi hinnangul olevat huvi praegu võimuliitu pääseda.

«Ma ei näe, et neil oleks eriline huvi või põhjus võimu võtta, tõenäoliselt on nende strateegia teistsugune,» arvas Toots.

Keskerakonna parlamendifraktsiooni aseesimees Ain Seppik kinnitas, et Keskerakond ei pea ühegi erakonnaga läbirääkimisi uue võimuliidu moodustamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles