Ilves: Savisaar tahab teha Eestist oblasti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilves
Toomas Hendrik Ilves Foto: Liis Treimann / Postimees

Soovides siduda oma partei lahti Eesti õigussüsteemist, püüab Keskerakonna esimees Edgar Savisaar teha Eestist oblasti, mida juhitakse läbipaistmatult ja õigusriiki hülgavalt, sõnas president Toomas Hendrik Ilves.

«Ühe parlamendierakonna esimees rääkis pühapäeval enda partei allumatusest oma riigile ja põhiseadusele, sest lubas Keskerakonna lahti siduda meie õigussüsteemist,» ütles Ilves. President vastas Delfi saadetud küsimusele, kuidas ta kommenteerib Keskerakonna esimehe soovi siduda oma partei lahti Eesti õigussüsteemist, seisab riigipea Facebooki leheküljel.

«Eesti iseseisvuse taastamise 25. demokraatia-aastal tahab see inimene teha Eestist oblastit, mida juhtida niisama läbipaistmatult ja õigusriiki hülgavalt nagu oblasteid juhitaksegi. See ei õnnestu enam kunagi - rahvas pole nõus. Eesti ei saa muutuda oblastiks,» sõnas Ilves.

«Meie kavandatav põhikirja muudatus seob lahti Keskerakonda kuuluvuse Eesti õigussüsteemist. See on tsiviliseeritud umbusaldusavaldus Eesti Vabariigi prokuratuurile, kapole ja kohtuvõimule,» ütles Savisaar pühapäeval erakonna kongressil peetud kõnes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles