Briti kohus mõistis kolm eestlast röövide eest pikaks ajaks vangi

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Inglismaa Leedsi kohus mõistis eile kolm eestlast süüdi juveelipoodide röövimises ja karistas neid pika vangistusega.

Alar Kaljurand (44) sai kohtu otsusega 18-aastase, Rainis Kilk (26) 18-aastase ning Taimar Uibopuu (30) 15-aastase vanglakaristuse, kirjutab Yorkshire Evening Post.

Röövid leidsid aset tänavu 25. veebruaril Londonis Oxford Streetil asuvas juveeliäris ja 24. märtsil Leedsis Albion Streetil asuvas juveeliäris.

Kurjategijad röövisid tänavu 24. märtsil Põhja-Inglismaal Leedsi kesklinnas Albioni tänaval asuvat juveelipoodi.

Kohtus näidati turvakaamera salvestist, millelt on näha, kuidas Kaljurand sisenes kauplusesse, suunas püstoli töötajatele ja sundis turvatöötaja taganema. Seejärel sisenesid kauplusesse Kilk ja Uibopuu, kes lõhkusid haamritega vitriinid ja võtsid ära sealt kuldkelli. Kokku said röövlid saagiks kuldkelli 940 000 naela väärtuses.

Sündmuskohalt põgenemisel pidasid juhuslikud möödakäijad Uibopuu kinni, surusid ta tänavale pikali ja andsid ta üle kohale saabunud politseinikele. Kaljurannal ja Kilgil õnnestus sündmuskohalt põgeneda. Nad läksid Leedsi raudteejaama, kust sõitsid rongiga Manchesteri.

Politsei leidis kinnipeetutelt koti, milles oli 64 poest röövitud kuldkella väärtuses 485 000 naela. Rohkem kui 455 000 naela väärtuses röövitud kuldkelli on endiselt kadunud. Röövlid said poest saagiks muuhulgas hinnalisi Cartieri, Pateki ja IWC kelli.

Meeste kinnipidamisel selgus, et relvataolised esemed, millega röövlid poetöötajaid ähvardasid, olid õhupüstolid.

Teine röövi episood leidis aset 25. veebruaril Londonis Oxfordi tänaval, kus kaks röövlit võtsid relvaga ähvardades kaasa kuus Cartieri kella väärtuses 30 000 naela.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles