Sotsidel on kontrollikoja kandidaadi osas omad ettepanekud, aga nimedest veel ei räägita

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas ja Jevgeni Ossinovski.
Taavi Rõivas ja Jevgeni Ossinovski. Foto: Tairo Lutter

Täna koalitsioonipartneritega Juhan Partsi kandidatuuri üle arutanud peaminister Taavi Rõivas ütles, et erimeelsusi lahendada ei õnnestunud.

«Nii Margus Tsahkna kui Jevgeni Ossinovski selgitasid oma seisukohti ning erimeelsuste tekkimise põhjuseid. On selge, et vähemalt osaliselt on tegemist üksteisest möödarääkimisega, aga fakt on see, et tekkinud on patiseis ja me peame ühiselt lahenduse leidma,» kommenteeris Rõivas ja tunnistas, et täna veel Euroopa kontrollikoja kandidaadi osas kokkulepet et ole.

Ka sotsiaaldemokraatide esimees Jevgeni Ossinovski tunnistas pärast kohtumist, et kandidaadi osas täna üksmeeleni ei jõutud. «Jõudsime selles osas üksmeelele, et see olukord tuleb lahendada ja ühine kandidaat leida,» lisas ta. 

Kas sotsidel on kontrollikoja esindaja kohale oma kandidaat? «Kindlasti on meil erinevaid mõtteid, kuidas nimetatud olukorrast välja tulla ja loomulikult on ka mõningaid ettepanekuid selles osas, kes see võiks olla. Kuna me ei ole tänaseks veel jõudnud kokkuleppele selles osas, kuidas me selles protsessis edasi liigume, siis nimedest täna veel ei räägitud,» sõnas Ossinovski.

Tsahkna: laual on vaid üks nimi

Koalitsioonierakondade juhid kogunevad taas probleemile lahendust otsima juba lähipäevil. «Ma iseenesest loodaks, et me siiski selle aasta lõpuks saaksime selle liikme nimetatud, aga eks see sõltub kokkulepetest, kuna valitsus peab jõudma konsensuseni,» lisas sotside juht.

«Meil jäid üles erimeelsused. Täna on Juhan Parts ametlik kandidaat. Minu jaoks on tema kandidatuur väga tugev,» ütles IRLi juht Tsahkna, kes enda sõnul tahab, et debatt oleks sisuline ja mitte poliitiline vastasseis. «Nüüd me peame vaatama, kuidas me edasi läheme.»

Tsahkna sõnul ei olnud täna laual muid nimesid kui Juhan Parts. «Meil ongi sotsidega teine arusaamine.»

Ossinovski on öelnud, et koalitsioonierakonnad peavad hakkama otsima Euroopa Kontrollikoja liikme kohale uut kandidaati, sest kandidaadiks esitatud Juhan Parts seda ametikohta ei saa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles