Galerii: 65 tsiviilmissioonil osalenud inimest sai medali

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel aastal andis siseministeerium esimest korda välja missioonimedaleid pikaajalisel tsiviilmissioonil osalenud inimestele.

«Täna tähistatav sisejulgeolekupäev on just parim aeg, mil anda üle missioonimedalid rahvusvahelistel tsiviilmissioonidel panustanud inimestele. Eesti on Euroopa Liiduga ühinedes saanud võimaluse ja kohustuse panustada liidu ühisesse välis- ja julgeolekupoliitikasse. Tsiviilmissioonidel osaledes tugevdame nii Eesti kui ka Euroopa võimekust kriisiolukordade lahendamisel,» ütles siseminister Hanno Pevkur.

Siseministeeriumi ja valitsemisala asutused on alates 1996. aastast panustanud missiooniekspertidega 16 pikaajalisel missioonil. Näiteks saavad medali inimesed, kes on osalenud ÜRO tsiviilmissioonil Bosnias ja Hertsegoviinas, ÜRO tsiviilmissioonil Kosovos, Euroopa Liidu piirimissioonil Moldovas ja Ukrainas, OSCE missioonil Gruusias ja Euroopa Liidu politseimissioonil Afganistanis (EUPOL Afganistan).

Praegu on neljale pikaajalisele tsiviilmissioonile lähetatud kaheksa missioonieksperti. Nii osaleb sisekaitseakadeemia esindaja OSCE Ukraina erimissioonil ning politsei- ja piirivalveameti esindajad Euroopa Liidu õigusriigi missioonil Kosovos (EULEX Kosovo), NATO väljaõppemissioonil Afganistanis, Euroopa Liidu politseimissioonil Afganistanis (EUPOL Afganistan) ja OSCE Ukraina erimissioonil. 

Missioonimedal antakse kõigile kunagi pikaajalisel rahvusvahelisel tsiviilmissioonil osalenud siseministeeriumi või tema valitsemisala asutuse ametnikele ja töötajatele, samuti nende koostööpartneritele.

Pikaajaliseks missiooniks loetakse vähemalt 90-päevalist lähetust. Seni on lühiajalistel missioonidel osalejaid ja nende koostööpartnereid tunnustatud päästeameti missioonimedaliga, pikaajalistel tsiviilmissioonidel osalejaid ei ole siiani eraldi missioonimedaliga tunnustatud.

Missioonimedalite saajad:

Piret Palusoo SKA

Jaanus Teearu PÄA

Aivar Rõžko PPA

Alarich Tombak PPA

Andres Kutser SKA

Emeri Põld PPA

Endel Soovik PPA

Georg-Tomek Triškin PPA

Heigo Reinek PPA

Igor Petrov PPA

Inge Lindsaar PPA

Ivo Heinlaid PPA

Ivo Utsar PPA

Jaan Helmdorf PPA

Jaana Napa PPA

Jana Kase PPA

Joosep Kaasik PPA

Kalle Kandroo PPA

Kerli-Katrin Hirv PPA

Lembit Raidna PPA

Marco Anderson PPA

Margus Tamm PPA

Margus Tõnissaar PPA

Marko Mertens PPA

Martin Mõtus PPA

Mehis Pärnamägi PPA

Merri Kastemäe PPA

Märt Melsas PPA

Märt Mikkov PPA

Olev Tammann PPA

Oliver Purik PPA

Omar Otlot PPA

Peeter Palo PPA

Pärtel Preinvalts PPA

Rain Nurmsalu PPA

Rainer Koor PPA

Rainer Saggor PPA

Ralf Palo PPA

Raul Tammsalu PPA

Riko Roos PPA

Roland Sikk PPA

Sander Kukk PPA

Steve Kümnik PPA

Sven Kustavus PPA

Tamar Tamm PPA

Tarmo Jõeveer PPA

Tarmo Kuusepalu PPA

Tarmo Normak PPA

Tarmo Pihlak PPA

Tarmo Viikmaa PPA

Tarvo Kull PPA

Toomas Malleus PPA

Triin Lõhmus PPA

Vaino Kõva PPA

Viktor Võsokov PPA

Vladimir Saks PPA

Ülar Truu PPA

Pille Alaver PPA

Andres Anvelt SKA

Priit Paju PÄA

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles