Venelaste viisataotluste arv on tänavu langenud üle veerandi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti viisakleebis.
Eesti viisakleebis. Foto: riigiteataja.ee

Vene kodanike poolt Eestile esitatud viisataotluste arv on tänavu 11 kuuga langenud eelmise aasta sama perioodiga võrreldes rohkem kui veerandi võrra.

«Kui eelmise aasta 11 kuuga taotles Eesti viisat 100 160 Vene kodanikku, siis tänavu samal perioodil on esitatud ligi 72 200 viisataotlust,» teatas BNSile välisministeeriumi pressiesindaja Mariann Sudakov.

See teeb viisataotluste arvu languseks 28 protsenti.

Veelgi suurem on langus Valgevenest esitatud viisataotluste osas. Kui eelmise aasta 11 kuuga taotles Eesti viisat 38 600 valgevenelast, siis tänavu sama ajaga on Eesti saatkond Minskis võtnud vastu ligi 26 000 viisataotlust. See teeb languseks 34 protsenti.

Sellele vaatamata kavatseb välisministeerium saata oma konsulaaresindustesse täiendavalt ametnikke, et aidata menetleda aasta lõpus Eestit külastada soovivate venelaste ja valgevenelaste viisataotlusi.

«Peterburi peakonsulaati saadame praeguse seisuga detsembri kolmel esimesel nädalal vaheldumisi appi viisataotlusi menetlema neli viisaspetsialisti,» ütles Sudakov. Minskisse on plaanis saata lisaks üks konsul detsembri teisel nädalal.

Kui 2014. aasta jooksul võtsid Eesti esindused Venemaal vastu ligi 109 600 taotlust, siis 9500 neist esitati detsembris. Valgevenest võeti möödunud aastal vastu 42 000 viisataotlust, neist ligi 3400 detsembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles