Nädala jooksul diagnoositi sigade Aafrika katk 74 metsseal

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haiget metssiga silmates tuleb sellest teada anda hädaabinumbrile.
Haiget metssiga silmates tuleb sellest teada anda hädaabinumbrile. Foto: Ants Liigus

24. novembrist 30. novembrini diagnoositi Eestis sigade Aafrika katk 74 metsseal, kokku on novembris seakatku diagnoositud enam kui 200 metsseal.

Möödunud nädalal teisipäevast kuni eilseni kütiti 50 ja leiti 24 sigade Aafrika katku nakatunud metssiga Järvamaal, Põlvamaal, Tartumaal, Võrumaal, Ida-Virumaal, Pärnumaal, Valgamaal, Lääne-Virumaal, Jõgevamaal ja Viljandimaal. Ühelgi koduseal seakatku ei diagnoositud, selgub maaeluministeeriumi kodulehelt.

Ajavahemikus 3.-30 november diagnoositi seakatk kokku 217 metsseal.

Sigade Aafrika katk on väga nakkav ning ägedalt kulgev kodusigade ja metssigade viirushaigus, mida iseloomustab palavik, verejooksud, põletikulised muutused elundites ja suur suremus.

Eestis diagnoositi esimene sigade Aafrika katku juhtum 8. septembril 2014, mil Hispaanias asuvast EL referentlaborist saabus kinnitus Valgamaal Hummulis surnult leitud metssea kohta.

Esimesed sigade Aafrika katku juhtumid kodusigadel diagnoosis veterinaar- ja toiduamet käesoleva aasta suvel, täpsemalt 21. juulil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles