Suursaadik: kivirünnaku ohvrite seisund on oluliselt parem

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India poiss kive loopimas
India poiss kive loopimas Foto: AP / Scanpix

Eesti suursaadiku Indias Viljar Lubi sõnul on Rajasthani osariigis kivirünnaku ohvriks langenud Eesti kodanike seisund oluliselt paranenud ja loodetavasti saavad nad peagi haiglast välja.

«Kaks Eesti kodanikku ei pea enam oma tervise pärast muretsema. Praeguse seisuga tundub, et asja peatsele lahenemisele ei ole mingeid takistusi,» ütles Lubi Postimehele.

Eesti saatkond Indias on olnud kontaktis nii haigla, kui ka ohvrite omaste ja nende kindlustusfirmaga.

Suursaadiku sõnul ei ole veel selge, mis eestlastega täpselt juhtus. «Kohalik ajakirjandus on esitanud juhtunu kohta omi versioone, mida meie kinnitada ei saa. Saatkonna esindajad ei ole veel saanud kivirünnaku alla sattunud mehe ja naisega rääkida. Kui me oleme saanud seda, võime täpsemalt rääkida, mis seal juhtus,» rääkis Lubi.

Politsei pidas rünnakuga seoses kinni kolm inimest

Eesti välisministeeriumi andmetel on India politsei pidanud Eesti kodanike kividega ründamisega seoses kinni kolm inimest, ministeerium on olnud kontaktis rünnaku alla sattunud inimeste lähedastega.

Rünnaku alla sattusid eestlastest mees ja naine, kes on mõlemad neljakümnendates eluaastates, ütles välisministeeriumi pressiesindaja Maria Belovas Postimehele.

The Times of India kirjutab, et 46-aastast Eha ja 45-aastast Vahurit rünnati põhjusel, et neid peeti ekslikult röövliteks.

Kohalik politseiülem Rajendra Prasad Goyal selgitas, et nad olid janused ja sisenesid Udaipuris ühte hütti, et vett küsida. Paraku pidas seal viibinud vanem naine neid ekslikult röövliteks ja hakkas appi karjuma. Naisele appi jooksnud kohalikud mehed hakkasid eestlasi kividega loopima, et neid eemale peletada. Paar leiti hiljem maantee ääres lebamas.

Goyal lisas, et tegu oli eksitusega ja rünnak ei olnud tahtlik. Sellegipoolest pidas politsei kinni kolm meest - Lalchand Bhil'i, Nathu ja Kanti. Politsei jahib veel kaht kahtlusalust.

Väljaande teatel on loodusearmastajatest eestlased olnud Indias 18 päeva ning enne Udaipuri külastasid nad veel mitmeid kohti.

Mõlemal on reisikindlustus

Mees sai rünnakus kergemaid vigastusi, naise vigastused olid tõsisemad. Mõlemal on olemas reisikindlustus.

PZU Kindlustus teatas täna, et mees ja naine viibivad isikud ravil erahaiglas ning kindlustusfirma on väljastanud haiglale vajaliku garantiikirja kulude tasumise kohta.

«Mõlemal eestlasel on sõlmitud PZU-s reisikindlustuse leping, kus meditsiiniabi kindlustussumma inimese kohta on 70 000 eurot. Tegutseme koos Eesti välisministeeriumiga selle nimel, et kannatanud saaksid vajalikku ravi ning neil oleks võimalik peatselt kodumaale pöörduda,“ ütles kindlustusfirma reisikindlustuse riskijuht Kaja Pukk.

Välisministeerium on valmis pakkuma rünnakuohvritele kõikvõimalikku abi, alates suhtlemise vahendamisest India ametiasutustega, lõpetades nõu andmisega.

Belovas märkis, et rünnaku alla sattunud eestlaste tuvastamise ning nende lähedastega kontakti leidmise tegi lihtsaks see, et nad olid enne reisile minekut registreerinud end välisministeeriumi kodulehel.

«Kõik reisile minevad Eesti kodanikud võiksid kasutada võimalust ja registreerida end välisministeeriumi kodulehel. See teeb võimalike probleemide korral nende inimeste tuvastamise, lähedaste leidmise ja abi osutamise kiiremaks,» rääkis Belovas.

Politsei on alustanud menetlust

Indias Rajasthani osariigis matkal olev Eestist pärit paar sai teisipäeva õhtul Udaipuris kohalike elanike kivirünnakus vigastada.

Eestist pärit mees ja naine olid matkamas Gujaratist Mount Abule ja olid läbimas Kanbai küla Gujarati ja Udaipuri piiril, kirjutas Udaipur Kiran.

«Väheharitud inimesed mõistsid neid ilmselt valesti ja loopisid neid kividega, tekitades mõlemale vigastusi,» ütles kohalik politseiülem Rajendra Prasad Goyal.

Eesti paar toimetati kohalikku haiglasse ja sealt edasi Udaipuri erahaiglasse. Politsei alustas juhtunu uurimiseks menetlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles