Norra kohus mõistis leedulase tapnud eestlase 12 aastaks vangi

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapatööks kasutatud käärid.
Tapatööks kasutatud käärid. Foto: Norra politsei

Norra Bergeni kohus mõistis eile 12 aastaks vangi eestlase, kes tappis kahe aasta eest puhkenud tülis leedulase, kirjutab Bergens Tidende.

Kohus mõistis 43-aastase Jaanus Alliku süüdi 38-aastase Gintaugase kääridega tapmises 7. novembril 2013. Allik ise end kohtus süüdi ei tunnistanud.

Samas süüasjas oli kohtu all 46-aastane leedulane ja 41-aastane lätlane, keda prokuratuur süüdistas kuriteost mitteteatamises ja ohvri abitusse seisundisse jätmises. Leedu mehe mõistis kohus õigeks. Lätlase mõistis kohus aga süüdi ja karistas teada üheksa kuu pikkuse vangistusega.

38-aastase Gintaugase vägivallatundemärkidega surnukeha leidis 7. novembril 2013  Bergenis Wergelandi linnajaos asuva maja aiast samas majas elav lätlane. Kohtuekspertiis selgitas välja, et meest oli kääridega löödud 17 korda. Politsei hinnangul löödi leedulast kääridega majas ja ta veeti seejärel aeda. Tema surma põhjuseks oli verekaotus ja alajahtumine. Ekspertiis selgitas välja, et ohver oli tarvitanud alkoholi.

Politsei leidis maja juurest käärid, millel oli ohvri veri.

Politsei pidas tapmises kahtlustatava Jaanus Alliku kinni samal hommikul. Korrakaitsjad leidsid ta maja hoovis asuvast garaažist magamas. Tema riietelt ja jalanõudelt leiti ohvri verd. Politsei tuvastas mehel 1,38-promillise alkoholijoobe.

Mees tunnistas korrakaitsjatele, et ta kakles leedulasega eelmisel õhtul, kuid mees oli teda ise rünnanud ja ta tegutses enesekaitseks. Samuti eitas Allik ohvri löömist kääridega.

Prokuratuur esitas sündmuste juures olnud 41-aastasele lätlasele ja 46-aastasele leedulasele algselt süüdistuse tapmisele kaasa aitamises, kuid hiljem kvalifitseeris prokuratuur nende süüdistuse ümber ohvri abitusse seisundisse jätmiseks. Leedulase pidas politsei kinni eestlasega samal päeval, lätlane andis end ise politseile üles viis päeva hiljem.

Tapmine leidis aset üürimajas, kus elab palju Norras töötavaid Ida-Euroopast pärit võõrtöölisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles