Kerge lasanje kodujuustuga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kerge lasanje kodujuustuga
Kerge lasanje kodujuustuga Foto: Jaan Heinmaa

Kuuele

1 tund kastmeks + 45 minutit ahjus
500 g hakkliha (veise-, kana- või kalkunihakkliha)
1 hakitud sibul
1 dl tomatipastat
1 purk ehk umbes 450 g purustatud konservtomateid
6 dl vett või lahjat kanapuljongit
soovi korral 1 dl valget veini
1 sl kuivatatud punet
1–2 loorberilehte
4 purustatud küüslauguküünt või 2 tl küüslaugupulbrit
soola, kui kasutad puljongi asemel vett
¼ tl purustatud pipart
1 sl suhkrut
soovi korral 1–2 sl Worcestershire’i kastet
400 g kodujuustu
1,5–2 dl riivitud Parmesani
1 suurem muna
9–10 lasanjeplaati
400 g mozzarellat
 

Kuumuta pannil 2 sl oliiviõli ning prae sibul kuldseks. Lisa hakkliha ning prae, kuni liha hakkab pruunistuma. Lisa maitseained, tomatipasta, purustatud tomatid ja vesi. Keeda ilma kaaneta madalal kuumusel umbes tunnike. Sega vahepeal kodujuust, Parmesan ning muna. Kuumuta ahi 170 kraadini. Määri lasanje jaoks sobiv vorm võiga, tõsta põhjale kulbitäis hakklihakastet ning kata põhi lasanjelehtedega. Tõsta jälle kastet ning puista peale kolmandik mozzarellast. Peale pane lasanjelehti ja jälle kaste-mozzarella. Selle kihi peale tõsta ka kodujuustusegu. Viimaseks kihiks jäägu lasanjelehed ja hakklihakaste. Küpseta ahjus 30 minutit. Puista siis lasanjele ülejäänud mozzarella ja küpseta veel 15 minutit. Serveeri meelepärase salatiga.

Kodujuustu lisa paras ports pannkoogi- ja muffinitainasse, anna portsuke omleti täidiseks, sega tuunikalakonserviga leivakatteks. Salatite lisandiks sobib kodujuust niikuinii.
Magusasõbrad proovigu teraleivale määrida pähklivõid ning katteks puistata lusikatäis kohupiimaterakesi. Sega vanillsuhkrut kodujuustuga ning paku pannkookide täidiseks. Smuutide ja kreemjate katete komponendina asendamatu!
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles