Kuumuta pannil 2 sl oliiviõli ning prae sibul kuldseks. Lisa hakkliha ning prae, kuni liha hakkab pruunistuma. Lisa maitseained, tomatipasta, purustatud tomatid ja vesi. Keeda ilma kaaneta madalal kuumusel umbes tunnike. Sega vahepeal kodujuust, Parmesan ning muna. Kuumuta ahi 170 kraadini. Määri lasanje jaoks sobiv vorm võiga, tõsta põhjale kulbitäis hakklihakastet ning kata põhi lasanjelehtedega. Tõsta jälle kastet ning puista peale kolmandik mozzarellast. Peale pane lasanjelehti ja jälle kaste-mozzarella. Selle kihi peale tõsta ka kodujuustusegu. Viimaseks kihiks jäägu lasanjelehed ja hakklihakaste. Küpseta ahjus 30 minutit. Puista siis lasanjele ülejäänud mozzarella ja küpseta veel 15 minutit. Serveeri meelepärase salatiga.
Kodujuustu lisa paras ports pannkoogi- ja muffinitainasse, anna portsuke omleti täidiseks, sega tuunikalakonserviga leivakatteks. Salatite lisandiks sobib kodujuust niikuinii.
Magusasõbrad proovigu teraleivale määrida pähklivõid ning katteks puistata lusikatäis kohupiimaterakesi. Sega vanillsuhkrut kodujuustuga ning paku pannkookide täidiseks. Smuutide ja kreemjate katete komponendina asendamatu!