Aadu Luukase missioonipreemia pälvis Arne Mikk

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna selgus Kadrioru kunstimuuseumis Aadu Luukase missioonipreemia saaja, kelleks on Estonia Seltsi juhataja Arne Mikk.

Tänavuse Aadu Luukase missioonipreemia nominendid olid Abikoerte Keskus MTÜ, Estonia Seltsi juhataja Arne Mikk, majandusteadlane ja Eesti Tuleviku-uuringute Instituudi juht Erik Terk, telesaade «Kodutunne», tarbija- ja keskkonnakaitseline vabatahtlike ühendus Lilleküla Selts ning heategevusaktivist ja MTÜ Saagu Valgus asutaja Siiri Sisask.

Laureaadi preemia suurus on 32 000 eurot. Ülejäänud viit nominenti tunnustatakse 6400-eurose preemiarahaga

«Missioonipreemia eesmärgiks on tunnustada tublisid Eesti inimesi ja organisatsioone, kes tõelise kirega on panustanud ühiskonna tasakaalustatud arengusse ja Eestis elavate inimeste elukvaliteedi parandamisse,» sõnas Aadu Luukase SA nõukogu esimees Indrek Luukas.

«Sellel aastal esitati preemiale ligi 40 kandidaati, kelle seast sihtasutuse nõukogu valis kuus silmapaistvamat. Kõiki tänavusi nominente iseloomustab erakordne siirus ja pühendumine oma südamelähedasele valdkonnale, mida nad on aidanud arendada, juhtida ja viia võimalikult paljude inimesteni.»

Missioonipreemia nominentide valikul tegi otsuse sihtasutuse nõukogu koosseisus Indrek Luukas (nõukogu esimees), Sulev Loo ning Märt Vooglaid.

Mullu tunnustati preemiaga kooseluseadusevastast rinnet vedanud SA Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles